Παρουσιάστηκε ο Ήφαιστος Λήμνου

Από τον Σταμάτη Β.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, η Λήμνος θα εκπροσωπηθεί στην Basket League. Ο Ήφαιστος είναι πλέον γεγονός και ετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για το πρώτο τζάμπολ της 6ης Οκτωβρίου. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η παρουσίαση αυτής της προσπάθειας παρουσία όλων όσοι “τρέχουν” το project του Ηφαίστου αλλά και πολλών ανθρώπων του χώρου του μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος χαιρέτησε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Παντελή Μπούμπουρα, την οικογένεια αλλά και τους συνεργάτες του.

Π.Μπούμπουρας: «Να εξαπλωθεί ο αθλητισμός στην επαρχία»

 
Ο Λημνιός στην καταγωγή κ.Μπούμπουρας δήλωσε: “Σήμερα τυχαίνει να είναι μια από τις πιο τραγικές ημέρες της Ελλάδας στην σύγχρονη ιστορία. Καλώς ή κακώς η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας” και συνέχισε παρουσιάζοντας την προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: «Όταν κάλεσα του παλαιμάχους στην Οδησσό, μίλησα με τον Φασούλα και από εκείνον ξεκίνησαν όλα. Ο Παναγιώτης μου είχε πει ότι μόνο στη Λήμνο δεν παίζουν μπάσκετ και μετά γράφτηκαν στις Ακαδημίες 200 παιδάκια. Στην αρχή σκέφτηκα πως είναι δύσκολο να πάμε το μπάσκετ στη Λήμνο, αλλά μετά λέω πως θα κάνουμε μια καινοτομία. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν με την χαρτογραφία, όσους εμπλέκονται σε αυτή, θα είμαστε έτοιμοι και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Ελπίζω την ιδέα μας να την ακολουθήσουν κι άλλοι, να εξαπλωθεί ο αθλητισμός στην επαρχία. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες υπάρχει πλήξη. Ένας από τους σκοπούς μας είναι να μάθουν όλοι τη Λήμνο και να δούμε κάποια παιδιά από εκεί να παίξουν μελλοντικά όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στην Εθνική. Θα πούμε περισσότερα όταν πάει καλά η ομάδα».
Αναφερόμενος στους στόχους του Ηφαίστου, ο κ.Παντελής Μπούμπουρας είπε: «Να γίνει μια νοικοκυρεμένη ομάδα σε ένα ακριτικό νησί και να δώσουμε και σε άλλους το έναυσμα να κάνουν το ίδιο. Είμαστε σε ένα νησί με 15.000 κατοίκους. Άλλοι είναι σε πόλεις κι έχουν πίσω την πλάτη πολλών. Οι σχέσεις μας πάντα με τους “κακούς γειτόνους” είναι έντονες και οι Λημνιοί έχουν ανάγκη να ξεφύγουν. Ο στόχος είναι να είναι σοβαρή και σταθερή ομάδα και να μας ακολουθήσουν κι άλλοι, εκτός από το Ρέθυμνο και τον Κολοσσό, η Κύμη δεν είναι νησί (γέλια). Το καλοκαίρι καλά είναι τα νησιά, αλλά το χειμώνα… Θα βοηθήσουμε τους Λημνιούς να νιώθουν άνετα, να μην αισθάνονται ξεχασμένοι. Μαζί μας είναι και ο μεγάλος μου ο γιος, ο Βασίλης, που είναι η “σημαία” στην Ουκρανία. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο πάρκο, που κοστίζει 4 εκατομμύρια. Κι όλοι μου λένε “γιατί το κάνεις; Δεν πληρώνουν τα τσιμέντα”; Το ευχαριστιόμαστε! Άλλοι τα δίνουν στο καζίνο. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι επιχειρηματικό. Βλέποντας τους κατοίκους ευχαριστημένους, θα παίρνουμε ικανοποίηση. Δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα αυτή η ομάδα».

Β.Γαλατσόπουλος: «Το πρωτάθλημα ισχυροποιείται»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος χαιρέτησε με ικανοποίηση το εγχείρημα της οικογένειας Μπούμπουρα: «Είναι μεγάλη η χαρά για το πρωτάθλημα η είσοδος του Ηφαίστου Λήμνου σε αυτό, αλλά και η είσοδος της οικογένειας Μπούμπουρα. Παλιά, πριν 3-4 χρόνια ξεκινούσε ένα πρωτάθλημα, και λέγαμε “αυτοί είναι που θα σωθούν και αυτοί που θα πέσουν”… Πιστεύω ακράδαντα πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι τόσο ανταγωνιστικό, που κανείς δεν θα ξέρει τι θα γίνει. Γίνεται αλλαγή και εσωτερικά στη λίγκα, προσπαθούμε να έχουμε άριστη σχέση με όλους τους φορείς και κοιτάμε πως θα βοηθήσουμε όλοι για να γίνει το μπάσκετ καλύτερο, χωρίς ίχνος βίας και να έρχονται οικογένειες στα γήπεδα. Οι ομάδες ισχυροποιούνται, το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε φέτος ήταν κατά γενική ομολογία πολύ ανταγωνιστικό κι έχουμε περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Καλή τύχη κύριε Μπούμπουρα και οι υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ είναι στη διάθεσή σας, για να προσαρμοστείτε γρήγορα, για να είμαστε έτοιμοι στις 6 Οκτωβρίου και να ξεκινήσει το πολύ όμορφο αυτό πρωτάθλημα».

Δ.Μαρινάκης: «Έτοιμοι στην πρεμιέρα»

Ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζοντας το νησί της Λήμνου υποσχέθηκε ότι θα αγκαλιάσει τον Ήφαιστο: «Να εκφράσω κι εγώ τη θλίψη μου για τον χαμό των συμπατριωτών μας. Είναι ανείπωτες στιγμές και δεν μπορείς να εκφράσεις το τι νιώθεις με λόγια. Όταν ο Δίας πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο στη Λήμνο, οι κάτοικοι τον αγκάλιασαν και τον φιλοξένησαν στο νησί. Το λέω αυτό γιατί κι εμείς θα αγκαλιάσουμε τον Ήφαιστο Λήμνου και την προσπάθεια της ομάδας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που η οικογένεια Μπούμπουρα θα μεταφέρει την ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α1 στο νησί και το ιστορικό γήπεδο “Νίκος Σαμαράς”, το οποίο ολοκληρώνεται και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την ομάδα του Πανιωνίου στο πρώτο ματς στη Λήμνο. Το εγχείρημα της οικογένειας Μπούμπουρα το έχει αγκαλιάσει όλη η κοινωνία. Η πορεία της ομάδας είναι αυτή που θα φέρει όλα τα υπόλοιπα και να μυηθούν και οι Λημνιοί στο μπάσκετ. Αυτά τα οποία φαντάζουν για εμάς πολύ μακρινά και δείχνουν τα Μέσα, θα τα έχουμε στον τόπο μας και θα τα αντιμετωπίσουμε με ευγένεια και σεβασμό».

Για τις πτήσεις προς τη Λήμνου, είπε: «Έχετε έρθει στη Λήμνο ποτέ; Όχι; Σας περιμένουμε. Το “άγονο” το λέμε δημόσια υπηρεσία. Στη Λήμνο μπορούν να υποστηριχθούν οι ομάδες. Έχουν φιλοξενήσει πρωταθλήματα και διοργανώσεις χάντμπολ, έχουμε φιλοξενήσει ομάδες και το υποδεχόμαστε με χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά κι έτσι θα το κάνουμε και φέτος. Οι προγραμματισμένες πτήσεις στο νησί μας είναι μία την ημέρα. Αυτό που αλλάζει είναι πως μπαίνει μια νέα εταιρεία και θα αυξηθούν οι πτήσεις και θα μπορούν να έρθουν οι ομάδες κανονικά στο νησί και θα τα λύσουμε όλα».

Σπ. Μπούμπουρας: «Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα»

Ο γιος του Παντελή Μπούμπουρα, Σπύρος, που εκτελεί καθήκοντα προέδρου και διευθυνοντος συμβούλου δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που είστε όλοι εδώ. Η ομάδα στη Λήμνο ήταν πριν από 3 μήνες ένα όραμα και περνώντας ο καιρός, γίνεται πραγματικότητα και μπορούμε να λέμε ότι στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετέχουμε κι εμείς. Δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο στα παιδιά στη Λήμνο να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να ασχοληθούν με το μπάσκετ, βλέποντας και μεγάλους αθλητές. Πέρυσι είχαμε περίπου 150-200 στις Ακαδημίες, ένας αριθμός ικανοποιητικός, κι ευελπιστούμε και με την ανδρική ομάδα να δούμε αύξηση στον αριθμό. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, τον κύριο Κονδύλη, τους ανθρώπους του Φάρου Κερατσινίου. Κλείνοντας, θέλω να πω πως είναι πολύ δύσκολες ημέρες που ζούμε, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας».

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε γι’ αυτήν την προσπάθεια: «Να εκφράσω κι εγώ την στεναχώρια μου και την οδύνη μου για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αλλά εδώ δεν είναι πάρτι, αλλά παρουσίαση. Να πω μπράβο στην οικογένεια Μπούμπουρα για το δύσκολο εγχείρημα να φέρει το μπάσκετ σε ένα ακριτικό νησί, αν και οι κάτοικοι θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πριν από 7 χρόνια, που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα, όλοι νόμιζαν πως θα επιβιώσουν μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. 7-8 χρόνια μετά, όμως, υπάρχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουν δυναμώσει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αλλά έχουν ισχυροποιηθεί και οι ομάδες της επαρχίας. Η οικογένεια Μπούμπουρα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δώσει οικονομική αξιοπιστία για τα επόμενα χρόνια. Με πολύ μεγάλη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση της οικογένειας για την Λήμνο κι εντυπωσιάστηκα από τα όσα είδα. Ο κύριος Μπούμπουρας και η οικογένεια του προσπαθούν να διαιωνίσουν την ιστορία του τόπου τους και του αθλητισμού. Καλή επιτυχία για την επόμενη σεζόν και πιστεύω πως η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει από εδώ και πέρα, γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό».

Σ.Μανωλόπουλος: «Μία μεγάλη πρόκληση»

Επικεφαλής της προσπάθειας του αγωνιστικού είναι ο προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος που δήλωσε: «Να πω με την σειρά μου κι εγώ συλλυπητήρια στις οικογένειες που επλήγησαν και εύχομαι και προσεύχομαι να μην βιώσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Μπούμπουρα που μου κάνει την τιμή να ηγηθώ της ομάδας. Η σχέση μας ξεκίνησε τυπικά. Όταν τελείωσε η συνάντησή μας, κι ενώ είχα αποφασίσει με την οικογένειά μου πως θα είμαι στο εξωτερικό τη νέα χρονιά – είχα βάλει και τον γιο μου να κάνει εντατικά αγγλικά – είπα στην γυναίκα μου πως “θα πάμε να ψάξουμε μάλλον συγγενείς στη Λήμνο”. Ο τρόπος που μίλησαν, το όραμα που έχουν και πολύ περισσότερο ο τρόπος που μιλάνε για το νησί τους με έκανε να το θέλω πάρα πολύ και όσοι με ξέρουν, ξέρουν πως λειτουργώ περισσότερο με το συναίσθημα. Ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση, με πολλές δυσκολίες, ξεκινάει κάτι από την αρχή. Δουλεύουν όλοι, γίνεται τεράστια προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την οικογένεια, γιατί με άφησε να φέρω δίπλα μου συνεργάτες που είναι χρόνια στο χρόνο. Εύχομαι κάθε φορά που θα παίζουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο».

Μ.Παπαμακάριος: «Ακαδημίες με αξίες, ήθος και σκληρή δουλειά»

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές εβδομάδες από τη μέρα που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα παρκέ. Ο Μανώλης Παπαμακάριος όμως δεν αποχωρεί και από το μπάσκετ αφού ανέλαβε ήδη υπεύθυνος Ακαδημιών και Αθλητικός διευθυντής του Ηφαίστου: «Εγώ θα συγκρατήσω την ιδιότητα του Υπεύθυνου Ακαδημιών κι έτσι θέλω να με έχετε στο μυαλό σας. Είδα την πρόθεση να δημιουργηθεί κάτι καλό στη Λήμνο. Θα φτιάξουμε μια Ακαδημία με αξίες, ήθος και σκληρή δουλειά. Πρωταρχικός σκοπός είναι αυτός, και όχι να βγάλουμε πρωταθλητές. Έτσι πορεύθηκα εγώ στην καριέρα μου. Εύχομαι και η επιθυμία του κύριου Μπούμπουρα να δει παίκτες από την Λήμνο στην Εθνική να βγει πραγματικότητα. Εμάς στη Λήμνο μας αρέσουν τα δύσκολα».

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.