HomeΜπάσκετ

Η Χρονιά του Δράκου

Από τον Καλούδη Γ. Εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και  κακών διοικητικών συνθηκών για την ομάδα, εμφανίσθηκε σαν από μηχανής θεός ένας προπονητής πο

Έπεσε με ψηλά το κεφάλι ο ΆΡΗΣ
Top11: Καλύτερος τερματοφύλακας στον Άρη την δεκαετία που πέρασε
Στην Κύπρο κρίνεται η πρόκριση για τον Άρη

Από τον Καλούδη Γ.

Εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και  κακών διοικητικών συνθηκών για την ομάδα, εμφανίσθηκε σαν από μηχανής θεός ένας προπονητής που περίμεναν χρόνια οι οπαδοί της ομάδας.

Η κατάσταση στο σύλλογο θα λέγε κανείς πως δεν είναι η κατάλληλη και προσφορότερη για μια τέτοια συνεργασία, αλλά απ ότι φαίνεται ο ίδιος, κόντρα σ όλα τόσα ακούγονται και όλα όσα βλέπει έχει βάλει σκοπό μόνο ένα πράγμα, αυτό που κάνει τόσα  χρόνια, να πετυχει.

Έχοντας αποδείξει πολλάκις στα γήπεδα την αξία του επέστρεψε στην ομάδα που θριάμβευσε ως παίκτης. Μια επιστροφή που από ότι φαίνεται την περίμενε και ο ίδιος πως και πως. Ανοιχτός και πρόσχαρος με τον κόσμο. Στις προπονήσεις  να συμμετέχει και ο ίδιος με  περίσσιο ζήλο στις ασκήσεις δείχνοντας πόσο πολύ όρεξη έχει για αυτό που κάνει.

Ο ρόλος του θα λέγε κανείς πως είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Βασικά σαν προπονητής, μετά σαν μάνατζερ ή σαν άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων της ΚΑΕ, προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να επιστρέψει αυτός ο ιστορικός σύλλογος στις παλιές του δόξες. Το όνομα και μόνο του Παναγιώτη  Γιαννάκη προκαλεί σεβασμό και δέος στους  παίκτες του  ακόμα  και στους αντίπαλους.

Φέτος όλα αυτά τα θέματα που έβγαιναν κατά καιρούς στη δημοσιότητα έδειχναν την αδυναμία της διοίκησης να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, καθώς όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι παίκτες ήταν διστακτικοί. Η προσωπικότητα λοιπόν του Γιαννάκη σίγουρα λειτούργησε ευεργετικά. Τον εμπιστεύτηκαν και πήραν το ρίσκο να  συμμετάσχουν σ αυτή την καινούρια προσπάθεια. Βέβαια μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έχει την φρεσκάδα ενός προπονητή ο οποίος τώρα ξεκινά να φτιάχνει την καριέρα του αλλά η επιβλητική του παρουσία και επιμονή του μπορούν να το αντισταθμίσουν, όπως και φάνηκε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην μαχητική ομάδα του Λαυρίου.

Η ομάδα στα πρώτα δείγματα γραφής φαίνεται να στέκεται καλύτερα αμυντικά από την περσινή, αλλά στο οργανωτικό κομμάτι και γενικότερα στην επίθεση υπάρχει ακόμα μια δυσκολία. Οι Αμερικανοί πάντως, με πρώτο πρώτο τον Κιθ Μπένσον, δείχνουν να πατάνε καλά στο γήπεδο και μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις στην φετινή χρόνια. Από τους Έλληνες ο Γιάννης  Αθηναίου και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι δυο παίκτες που θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα από  ότι στις τελευταίες τους χρονιές και είναι σίγουρα δυο πολύ φερέλπιδες παίκτες με ηγετικά στοιχεία. Θα έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε αν θα μπορέσουν να αναδεχθούνε κάτω από τις οδηγίες του <<Δράκου>> και οι δυο διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες Δημήτρης Φλιώνης και Βασίλης Χρηστίδης.

Τέλος, δείχνει με κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται, να προσπαθεί να περάσει  και στους  παίκτες το τι ήταν ο Άρης και περί πόσο μεγάλης ομάδας επρόκειτο. Και αυτό βέβαια δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να το κάνει, καθώς ήταν μέρος και ο ίδιος εκείνων των καιρών που γραφόταν η ιστορία. Η παρουσία του μόνο οφέλη μπορεί να προκαλέσει. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και μόνο που ένας ζωντανό θρύλος της ομάδας κάθεται  στον πάγκο της, αρκεί.

COMMENTS

WORDPRESS: 0