Με 10’ μπάσκετ στην Euroleague δε νικάς!!

HomeΜπάσκετ

Με 10’ μπάσκετ στην Euroleague δε νικάς!!

Διαμαντής Κ.   Ο Ολυμπιακός έκανε σήμερα τη πρώτη του «κακή» του ήττα αφού έχασε από την ομάδα με τη μια μόνο νίκη στη φετινή διοργάνωσ

Τρομακτικά πολύ καλός για την εποχή…….
Σε κατάσταση καταστολής, τράβα τη πρίζα!!
Ξεσπάσματα μόνο χωρίς διάρκεια

Διαμαντής Κ.

 

EUROLEAGUE / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός έκανε σήμερα τη πρώτη του «κακή» του ήττα αφού έχασε από την ομάδα με τη μια μόνο νίκη στη φετινή διοργάνωση, αν και οι Τούρκοι ήταν πολλές φορές κοντά στο ροζ φύλλο.

Η ήττα αυτή θύμισε την ήττα από τη Γαλατά πριν χρόνια, που ήταν τελευταία στον όμιλο και ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό. Η στατιστική μερικές φορές δε κάνει λάθος και σήμερα έπεσε μέσα αφού ο Ολυμπιακός μετά από δύο νίκες σε διπλή αγωνιστική εβδομάδα τις 3 στις 4 χάνει.

Το ματς το πήρε η ομάδα που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια. Η Νταρουσάφακα είχε το ρυθμό με τα guard της σε τρομερή μέρα, Μπράουν και Ντάγκλας, με τον 2Ο να έχει 19 πόντους, 9 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ σε όλα τα ματς της Euroleague είχε 0. Πήρε βοήθειες από τον Πέινερς με 16 πόντους και Έρικ με 10 πόντους. Οι Τούρκοι πήραν διαφορά μέχρι και 19 πόντους και οι Πειραιώτες αντέδρασαν, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 5 στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου αλλά τη Νταρουσάφακα να ξεφεύγει ξανά.  Ενώ ο Ολυμπιακός είχε ξαναμειώσει 5’ πριν το τέλος στους 5 με το Στέρλιενκ να τρέχει μόνος την ομάδα και απλά οι συμπαίκτες του να έχουν σοβαρευτεί στην άμυνα, η Νταρουσάφακα ξαναπήγε στους 10. Όμως 1’ πριν το τέλος η διαφορά έφτασε στο -3 και ο κακός Ολυμπιακός έκανε 2 επιθέσεις τραγικές. Στη πρώτη ο Γκος προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Τούρκων και έφαγε μπλοκ και στη δεύτερη ο Λεντέι μπλέχτηκε και αντί για προσποίηση έκανε βήματα. Σε εκείνο το σημείο χάθηκε κάθε ελπίδα, όχι το ματς το οποίο είχε χαθεί από το 1ο δεκάλεπτο.

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού δε μπορείς να πεις πολλά εκτός από 2 το Μιλιτούνοφ, ο οποίος προσπαθούσε πολύ, έκανε καρφώματα και τάπες, αλλά και πολλά λάθη. Ο 2ος που μπορεί να θεωρηθεί διακριθείς είναι ο Στέρλιενκ που με τρίποντα και ήρεμο μπάσκετ έφτασε τη διαφορά 2 φορές στους 5. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν μείνει στις χριστουγεννιάτικες γιορτές και στο 2ο ημίχρονο του ΣΕΦ με το Περιστέρι.  Αν μπορείς να πεις ότι έπαιξαν άμυνα με τα μάτια θα ήταν ευγενικό. Ο Μπλατ δοκίμασε πολλά σχέδια, πολλά συστήματα αλλά τίποτα δεν τράβηξε. Απομόνωσε παίκτες στο πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και πολλές φορές που η ομάδα έβρισκε ρυθμό έκανε αλλαγές χωρίς νόημα. Δεν ήρθε η καταστροφή αλλά σήμερα ο Ολυμπιακός έχασε γιατί ήταν ο ίδιος πολύ κακός, άστοχος με 1/11 τρίποντα στο ημίχρονο.

Υ.Γ. Η λογική αν είχαμε guard θα κερδίζαμε είναι σαν αυτό που λέει ο λαός: «Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν κάρο»

Υ.Γ.1 Περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ δείχνει σε μεγάλο βαθμό και την αστοχία σου

Υ.Γ.2 Δοκιμάζεις τόσα συστήματα, τόσους παίκτες, γιατί όχι ο Μάντζαρης απέναντι σε guard που σε κερδίζουν.

Υ.Γ.3 Αδικαιολόγητη η επιμονή στο Πρίντεζη, ιδίως όταν είναι τόσο κακός.

COMMENTS

WORDPRESS: 0