Ξεκίνημα Euroleague με αυστηρούς κανονισμούς

HomeΜπάσκετ

Ξεκίνημα Euroleague με αυστηρούς κανονισμούς

Νέους αυστηρούς κανονισμούς επέβαλλε η διοργανώτρια αρχή της Euroleague με

Νίκη έκπληξη της Μπάγερν στο Τελ Αβίβ
Ολυμπιακός – Μακάμπι: Το εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του Χάντερ! (vid)
Euroleague: Όλα τα βλέμματα στην «μητέρα» των μαχών!

Νέους αυστηρούς κανονισμούς επέβαλλε η διοργανώτρια αρχή της Euroleague.

Οι διοργανωτές μετά από συζητήσεις με τους ιατρούς των ομάδων και όχι μόνο συζήτησαν και αποφάσισαν να κινηθούν με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε θέματα που μπορεί να προκύψουν με τον κορονοϊό.

Τα νέα αυτά μέτρα έχουν στόχο να προφυλάξουν τους πρωταγωνιστές και τις οικογένειές τους και έχουν ως εξής:

Να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγείας, να πλένουν χέρια, να φορούν μάσκες και να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.

Να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν corona (covid-19) manager.

Οι παίκτες, οι προπονητές κι οι διαιτητές θα κάνουν τεστ 3 μέρες πριν από κάθε αγώνα. Αν κάποιος βγει θετικός θα ακολουθεί καραντίνα και νέα τεστ.

Παιχνίδια τα οποία δεν θα μπορούν να διεξαχθούν είτε λόγω της γηπεδούχου είτε λόγω της φιλοξενούμενης ομάδας και των αποφάσεων της εκάστοτε Κυβέρνησης, θα αναβάλλονται ή θα επαναπρογραμματίζονται. Αν χρειαστεί το ματς θα διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο.

Μία αναμέτρηση μπορεί να αναβληθεί μέχρι και τρεις φορές.

Όλα τα ματς της Euroleague πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου. Τα playoffs πρέπει να ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

Όλα τα ματς του Eurocup για την πρώτη φάση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Και αυτά του Top 16 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Η Euroleague θα συνεργαστεί με τους γηπεδούχους σε περίπτωση αλλαγής έδρας αρκεί το νέο γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις.

Αν δεν υπάρχουν για μία αναμέτρηση διαθέσιμες ημερομηνίες ή αν αναβληθεί για τρεις φορές τότε η ομάδα που θα έχει την υπαιτιότητα θα χάνει το ματς με 20-0. Αν συμβεί επανειλημμένα η ομάδα ΔΕΝ θα αποβάλλεται.

Σε ματς που κάποια ομάδα θα έχει οκτώ και λιγότερους παίκτες διαθέσιμους λόγω κορονοϊού θα χάνει το ματς με 20-0. Αν συμβεί επανειλημμένα η ομάδα ΔΕΝ θα αποβάλλεται.

Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να παίξει χωρίς να υπάρχει επίσημη απαγόρευση από την Κυβέρνησή της θα χάσει το παιχνίδι με 20-0Στην δεύτερη φορά που θα συμβεί ΘΑ αποβληθεί. Αν αυτό συμβεί σε σειρά playoffs τότε θα αποκλειστεί.

Αν η σεζόν διακοπεί, η βαθμολογία εκείνης της στιγμής θα θεωρείται τελική είτε για να συνεχιστεί η σεζόν είτε για να προχωρήσουν οι ομάδες στην επόμενη φάση.

Αν χρειαστεί οι ομάδες θα παίξουν ματς που έχουν αναβληθεί ώστε ο αριθμός αγώνων να είναι ίδιος για όλες τις ομάδες.

Η Euroleague θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας.

COMMENTS

WORDPRESS: 0