Το σήκωσε η καλύτερη ομάδα !!!

HomeΓυναικείο Ποδόσφαιρο

Το σήκωσε η καλύτερη ομάδα !!!

Αποστολή Κώστας Πάσχος Πήγε ως αουτσάιντερ στο final four και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα  και δίκαια κατέκτησε το κύπελλο κορ

Μέ αλλαγές στην αποστολή για το Μάλεμε !!!
Ομορφες στιγμές στην Παλαιά Φώκαια !!!
Η ΠΑΕ Απόλλων δεν επιθυμεί το στοίχημα !!!

Αποστολή Κώστας Πάσχος

Πήγε ως αουτσάιντερ στο final four και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα  και δίκαια κατέκτησε το κύπελλο κορασίδων στο Βόλο !!

Ο λόγος για την εκπληκτική ομάδα του ‘Μεσολόγγι 2008″ που στον τελικό της Κυριακής στο ΕΑΚ κερδίζοντας την αξιόμαχη ομάδα των Τρικάλων 1-0 πήρε πανάξια το κύπελλο Ελλάδας κορασίδων δημιουργώντας αίσθηση στην  οικογένεια του γυναικείου ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ελλάδα !!

Θα πρέπει να εξηγήσω όμως γιατί θεωρήθηκε η ομάδα του Μεσολογγίου αουτσάιντερ ενώ αποδείχθηκε “ομαδάρα” με τα όλα της.. το ποιό βασικό ήταν ότι πήγε στο Βόλο με 13 παίκτριες όλες κι όλες στην αποστολή  από τις οποίες οι 12 ήταν μάχιμες..αυτό και μόνο δημιουργούσε μια ανισότητα έναντι των άλλων αντιπάλων που με πολυπληθείς αποστολές έδειχναν να έχουν το πρώτο χέρι . Τό άλλο γιατί η κλήρωση δεν ήταν ενθαρρρυντική αφού ο αντίπαλος ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης ένα πάρα πολύ δυνατό όνομα και στο γυναικείο ποδόσφαιρο !!

Όμως σε τελικές φάσεις δεν πρέπει να λες ποτέ οχι αφού εκεί υπάρχει κατάθεση ψυχής και το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και εφ όσον κερδίσεις στον πρώτο αγώνα που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Άρης απο εκεί και πέρα όλα θα παιχτούν στον τελικό με ίσες πιθανότητες με αντίπαλο τα Τρίκαλα που με τη σειρά τους είχαν πετάξει απ έξω το άλλο μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο την Αγία Παρασκευή στα πέναλτυ !!

Έτσι μπορώ να πω ότι ο τελικός ήταν στα μέτρα των δύο αουτσάιντερ ομάδων και ήταν φανερό ότι όποια ομάδα κατόρθωνε να σκοράρει πρώτη εκείνη θα έπαιρνε και το κύπελλο όπως και έγινε !!

Κρίνοντας από την απόδοση των τεσσάρων ομάδων βγαίνει το συμπέρασμα οτι το Μεσολόγγι ήταν η καλύτερη ομάδα εστω και με 13 στην αποστολή και τον κίνδυνο κάποιας να τραυματιστεί η να αποβληθεί ..συνέτριψε τον Αρη 4-0 πού το σκόρ μπορούσε να είναι ακόμη και ποιό μεγαλύτερο αλλά η ουσία ήταν μια και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη η πρόκριση και των Τρικάλων έφερε τους δύο καταξιωμένους προπονητές Γιάννη Γουλή και Γιώργο Λουλέ να καταστρώνουν τα σχέδια τους για τον τελικό αλλωστε η μια ομάδα γνώριζε την άλλη από το πρωτάθλημα της α εθνικής..έτσι ήταν λογικό να “στήσουν” τις ομάδες τους ανάλογα!!

Ηταν φανερό ότι ο Λουλές γνώριζε καλά τις πρωτοκλασσάτες Βάσια Βάτσικα, Βάσια Γιαννακά, Μήτση Μαρκουτσά, Νεκταρία Ευθυμίου και την σταθερότατη κάτω από τα δοκάρια Αννα Μαρία Παναγιωτοπούλου!!αλλά πως να τις αντιμετωπίσεις ..κυριολεκτικά με την μπάλλα στα πόδια και με τις κινήσεις τους φερνουν τις αντιπάλους τους σε απόγνωση, οι δύο πρώτες θεωρούνται μικρότερες σε ηλικία γι αυτό και δεν έχουν κληθεί στην εθνική κορασίδων του χρόνου όμως είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα κληθούν αλλά και θα καταπλήξουν ..οι υπόλοιπες ειναι μέλη ήδη της εθνικής ομάδας!!!

Το γκόλ λοιπόν της Μαρκουτσά στο 54′ ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη και το κύπελλο στο Μεσολόγγι που οργανώθηκε στη συνέχεια αμυντικά και με επικεφαλής την Ευθυμίου κράτησε το αποτέλεσμα και τους πανηγυρισμούς για τον εαυτό του!!!

ΤΡΙΚΑΛΑ Δραγούτσου,Αργύρη(69′ Ακριβου),Γεωργουλά,Καραλή,Ράκου,Πλακιά,Κωστοπούλου,Μπουκουβάλα,Τσόγκα,Στεργιούλη,Ευαγγελάκου

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 Παναγιωτοπούλου,Παπαδημητρίου Φ κ Κ Ευθυμίου,Κούστα Ε και Σ(50’ Παπαδογεωργίου),Βάτσικα,Γιαννακά,Φουντούλη,Μαρκουτσά,Γατσουλιά.

Να πούμε στο Βόλο ήταν με την αποστολή ο πρόεδρος Βαγγέλης Καρακώστας (πως να λήψει άλλωστε ) ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αναστόπουλος και ο υποφαινόμενος ενώ η αποστολή γνώρισε κατά την άφιξη της στην πόλη του Μεσολογγίου μεγάλη υποδοχη !!!

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0