Πως βλέπει ο μέσος φίλαθλος φέτος την ομάδα του ?

HomeΠοδόσφαιροSuper League 1

Πως βλέπει ο μέσος φίλαθλος φέτος την ομάδα του ?

Από τον Λάζαρο Κ. Η φετινή χρονιά μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία. Οι περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες είναι εκτός στόχων, χωρίς αυτό

Κάτι ανθίζει Παναθηναϊκέ μου
Για αυτό πάμε γήπεδο!!!
1585 μέρες ευτυχίας

Από τον Λάζαρο Κ.

Η φετινή χρονιά μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία. Οι περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες είναι εκτός στόχων, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα το πρώτο ζητούμενο για μία πρώτη αποτίμηση.

Μια χρονιά λίγο διαφορετική από τις άλλες. Δεν βλέπουμε κάθε χρόνο τον Παναθηναϊκό  να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τον Ολυμπιακό εκτός πρωταθλήματος και Ευρώπης και τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται από τώρα το στήσιμο της επόμενης χρονιάς, όντας ήδη πρωταθλητής!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε για πολλούς λόγους από την πιο μακρινή pole position. Μεγαλύτερη πληγή η διοικητική αστάθεια. Μεταγραφές από το κάτω ράφι και με το σταγονόμετρο. Αποκλεισμός από την Ευρώπη και -6 για προίκα για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν συνυπολογίσεις και την αλλαγή έδρας, κλίνεις ένα παζλ απαισιοδοξίας και προβληματισμού για το τι θα ξημερώσει σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Πάραυτα, η ομάδα στην αρχή της χρονιάς έδειξε μία εξαιρετική εικόνα. Ο κόσμος την αγκάλιασε και καμάρωνε για τα πιτσιρίκια του Δώνη. Ήξερε όμως ότι αυτό δεν θα πάει μέχρι τέλος γιατί αυτά τα παιδιά δεν έχουν τις εμπειρίες και την ωριμότητα να σταθούν έτσι μέχρι το τέλος. Το ρόστερ υποσχόμενο αλλά κοντό και ανεπαρκές για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Ακόμα και έτσι  όμως, η γενική του εικόνα κρίνεται κάτι παραπάνω από η ικανοποιητική, ακόμα περισσότερο αν συνοδευτεί και μία είσοδο στην πεντάδα. Αυτό όμως που απασχολεί τον κόσμο είναι το διοικητικό πρόβλημα. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ακόμα και τώρα που υποτίθεται ότι υπάρχει μία συνέπεια στις πληρωμές,  ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει χέρια. Να βρει έναν επενδυτή που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός είναι τελείως μια διαφορετική περίπτωση. Μία νέα ομάδα με πολλούς διαφορετικούς παίκτες και έναν νέο προπονητή. Ο κόσμος του ακόμα και αν πέρσι έχασε το πρωτάθλημα, είναι χορτασμένος από τίτλους. Ήθελε εξαρχής να χτίσει μία νέα ομάδα που να πρωταγωνιστεί για την επόμενη πενταετία. Αν αυτό συνοδευόταν από τίτλους και από μια καλή πορεία στη Ευρώπη, ακόμα καλύτερα. Έχει μπροστά του το κύπελλο, το πρωτάθλημα χάθηκε από μία καλύτερη ομάδα και η Ευρώπη θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Δείχνει όμως να είναι σε σωστό δρόμο. Φαίνεται ότι μπαίνουν οι βάσεις για να χτιστεί μια ομάδα όπως  θέλει να τη βλέπει ο κόσμος. Αρκεί να μην γκρεμίστει το καλοκαίρι.

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες. Είχε όλα τα φόντα να κάνει το back to back. Τα είχε όμως ? Η αλλάγη προπονητή δεν βγήκε, το ρόστερ δεν ενισχύθηκε στον βαθμό που έπρεπε, η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα που της κόστισαν. Το κύπελλο το θέλει περισσότερο από τους υπόλοιπους για πολλούς λόγους. Από την αρχή υπήρχε γκρίνια για  τις μεταγραφικές κινήσεις. Αυτή μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με την γύμνια που έδειξε στην Ευρώπη. Αν αυτό το κράτει στο μεταγραφικό μπάτζετ έχει να κάνει με το γηπεδικό, αυτό είναι που θα φανεί στη πορεία. Όταν θα βγουν στην επιφάνεια τα ποσά…

Για τον ΠΑΟΚ η χρονιά δείχνει ονειρική. Ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην διεκδίκηση του κυπέλλου. Στην Ευρώπη χαιρέτισε νωρίς έχοντας βέβαια δύο προκρίσεις σε βάρος καλών ομάδων. Αυτό όμως τον βοήθησε στο να βρει τα πατήματα του στην Ελλάδα. Δείχνει ότι συνεχίζει το χτίσιμο μίας πολύ δυνατής ομάδας, εντός και εκτός γηπέδων. Ποδοσφαιρική εκσπερμάτωση για τον μέσο φίλο του ΠΑΟΚ η φετινή χρονιά.

Για τον Πανιώνιο τα πράγματα είναι λίγο πολύ τα ίδια με πέρσι. Καλό ποδόσφαιρο για τα δεδομένα και συνεχιζόμενη παραγωγή καλών νέων παικτών. Δεν δείχνει να κινδυνεύει, ούτε όμως δείχνει ικανός να μπει στη πεντάδα.

Τέλος, ο Άρης, όντας νεοφώτιστος, όφειλε να δείξει ότι ήρθε για μείνει και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Αυτό που μένει είναι να επαναφέρει πλήρως την δυναμική του συλλόγου σε επίπεδο πεντάδας, εκεί που ανήκει…

COMMENTS

WORDPRESS: 0