Γκάφα ΠΑΟΚ…και δικαίωμα ένστασης για την ΑΕΚ!

HomeSuper League 1

Γκάφα ΠΑΟΚ…και δικαίωμα ένστασης για την ΑΕΚ!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ να «αγκάλιασε» την δεύτερη θέση, αλλά αυτή μπορεί...να του ξεφύγει λόγω μιας εξωαγωνιστικής γκάφας ολκής.

Προσπάθησε…να μεταπείσει τον Ράις η ΑΕΚ!
ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Ιατρούδη!
ΑΕΚ: Προτάθηκε ο Κεμπανό

Πιο συγκεκριμένα, 12 δελτία υγείας παικτών του Δικεφάλου είχαν λήξει στις 30/6 και δεν είχαν ανανεωθεί. Πλέον, η ΑΕΚ έχει δικαίωμα σύμφωνα με τον ΚΑΠ να κάνει ένσταση τις επόμενες 48 ώρες από την λήξη του αγώνα και να πάρει εκείνη την δεύτερη θέση. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση ένστασης ο κανονισμός προβλέπει μηδενισμό στο παιχνίδι, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών.

Το άρθρο 23 και 18 του ΚΑΠ

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η ένσταση για αντικανονική συμμετοχή δεν καταχωρείται στο φύλλο αγώνα αλλά κατατίθεται στην διοργανώτρια αρχή, μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα του αγώνα η οποία δεν υπολογίζεται. Το 48ωρο λοιπόν, αρχίζει από την Πέμπτη 16/7.

Ενσταση μπορεί να κατατεθεί μόνο από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται ενώ μπορεί να γίνει καταγγελία από τρίτη εφόσον υπάρχει έννομο συμφέρον ως προς την βαθμολογία.

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 6, περί ποινών, προβλέπει απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 8.000 έως 40.000 ευρώ εφόσον κατατεθεί ένσταση για αντικανονική συμμετοχή και γίνει δεκτή από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ.

Το άρθρο 18 τέλος, αναφέρει ότι η κάρτα υγείας ισχύει για ένα χρόνο από τη θεώρηση της η οποία γίνεται από καρδιολόγο. Επίσης, ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς την κάρτα υγείας. “Ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Εάν παρά την απαγόρευση ο ποδοσφαιριστής συμμετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική” τονίζεται στην παράγραφο 3α.

“Σε περίπτωση παραβίασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τουλάχιστον 3 μήνες” αναφέρει η ίδια παράγραφος, στο εδάφιο γ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0