HomeSuper League 2

Δελτία και … Τέρατα

Το άρθρο από τον μυρωδιά Αφορμή αυτού του πρώτου άρθρου μου είναι το πρόβλημα που ανέκυψε σχετικά με τα δελτία 4 ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ και συγκεκριμ

Πρώτο Δείγμα Θετικό
Πρώτες εντυπώσεις
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ….
Το άρθρο από τον μυρωδιά
deltioΑφορμή αυτού του πρώτου άρθρου μου είναι το πρόβλημα που ανέκυψε σχετικά με τα δελτία 4 ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ και συγκεκριμένα αυτά αφορούν τον Τάτο, Ρόβα, Τσουμάνη και Χαριτωνίδη, το οποίο εν τέλει είχε αίσια κατάληξη.
Το θέμα είναι ότι μεταξύ της είδησης και του αισίου αποτελέσματος αυτής παρατήρησα αντιδράσεις «ακραίες» μεταξύ των οπαδών της ομάδας μου.

Θα μου πεις λογικό σε ένα σημείο, αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη ιστορία της ομάδας
αυτής, αλλά εκείνο που προσωπικά με βρήκε αντίθετο ήταν ότι πάλι προσπαθούσαμε να βρούμε εχθρούς για το γεγονός αυτό. Το θέμα του εχθρού που μας υπονομεύει ως προς την υπόθεση αυτή καταρρίπτεται αμέσως αρκεί να χρησιμοποιήσουμε το λογικό και όχι το θυμικό μας. Γιατί αν το δούμε υπό το πρίσμα της λογικής θα καταλάβουμε ότι η είδηση δεν έκανε καμιά ζημιά κι όταν μάλιστα αυτή αποδείχθηκε αληθινή. Ζημιά θα παθαίναμε, εάν πράγματι οι ως άνω αναφερόμενοι παίχτες δεν μπορούσαν να
αγωνιστούν σε περίπτωση που η προσφυγή δεν είχε αίσια κατάληξη.
Ίσως το όλο θέμα να πήρε μεγαλύτερη διάσταση από ότι πραγματικά του άξιζε, αλλά για μένα αυτό που μου έμεινε από το παραπάνω γεγονός είναι η έλλειψη οργάνωσης και η προχειρότητα που έδειξε η διοίκηση σε ένα τόσο απλό διαδικαστικό θέμα. Μια προχειρότητα που επεκτείνετε και σε άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα μου.

Κι η προχειρότητα αυτή δεν είναι άλλη από τον τρόπο που σχεδιάστηκε η νέα ομάδα του ΑΡΗ. Κατ’ αρχήν με βρίσκει άκρως αντίθετο ότι δεν κρατήθηκαν οι περισσότεροι από τους παίχτες που πέρυσι οδήγησαν τον ΑΡΗ στην άνοδο με άνεση και μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο ΑΡΗΣ έκανε 15 νέες μεταγραφές και ουσιαστικά δημιούργησε μια ομάδα από το μηδέν. Οι μεταγραφές δε αυτές έγιναν την τελευταία στιγμή και πολλοί μάλιστα από τους παίχτες που ήρθαν, ήρθαν κατά το τέλος ή δεν πήραν καθόλου μέρος στη βασική προετοιμασία της ομάδας.

      Επίσης για μένα προβληματικός είναι κι ο τρόπος που έγινε η επιλογή των νέων παιχτών. Ουσιαστικά αυτοί επιλέχθηκαν, όπως συχνά δήλωσε ο κ. Αναστόπουλος, λόγω του ότι στο παρελθόν έπαιζαν σε μεγάλες ομάδες και στο πρωτάθλημα της σουπερ λιγκ. Δεν αμφισβητώ ότι οι παίχτες αυτοί, οι περισσότεροι τουλάχιστον, είχαν μεγάλη καριέρα στο παρελθόν, αλλά οι μεταγραφές σε καμιά ομάδα της Ευρώπης δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο. Μεταγραφές κάνεις αφού αποφασίσεις πως θέλεις να παίξει η ομάδα σου και φέρνεις ανάλογους παίχτες. Εδώ πέραν του προχείρου της οργάνωσης αναδεικνύεται και μια κάποια ανασφάλεια από πλευράς προπονητή του ΑΡΗ.

      Όλα αυτά τα γράφω για να εξηγήσω και κάποια ατυχή αποτελέσματα που είχαμε στα φιλικά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν προδικάζω το μέλλον. Η ουσία είναι ότι έχουμε καλό υλικό, μεγάλο σε ηλικία ως επί το πλείστον βέβαια, αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί για να φέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει. Χρειάζεται η διοίκηση και ο προπονητής να εμπνεύσουν τους παίχτες και να αποφασίσουν ποια θα είναι η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Είναι κάτι που αντιλήφθηκε κι ο κ. Αναστόπουλος μετά την ήττα από τη Λαμία όπου μεταξύ άλλων δήλωσε «Με τη φανέλα, τον κόσμο και το ρόστερ δεν παίρνεις αποτελέσματα, ούτε την κατηγορία. Νομίζαμε ότι θα έρθουμε στη Λαμία μόνο με τα ονόματα και θα περάσουμε αέρα από εδώ».            

COMMENTS

WORDPRESS: 0