HomeSuper League 2

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΑΡΗ

Από τον Καλούδη Γ. Ένα ακόμα κακό κεφάλαιο έκλεισε για τον Άρη. Μια χρονιά που ξεκινούσε με αισιοδοξία και πίστη για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγ

Στην Κύπρο κρίνεται η πρόκριση για τον Άρη
Καινούρια χρονιά με παλιά προβλήματα για τον ΑΡΗ!!!!
Κυνηγώντας την υπέρβαση ο ΑΡΗΣ!!!

Από τον Καλούδη Γ.

Ένα ακόμα κακό κεφάλαιο έκλεισε για τον Άρη. Μια χρονιά που ξεκινούσε με αισιοδοξία και πίστη για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία κατέληξε σε κάζο. Ευθύνες έχουν όλοι αλλά λίγος περισσότερες σίγουρα έχει ο κ.Καρυπίδης με τον απ ότι φάνηκε κακό σχεδιασμό της ομάδας. Η αδυναμία του δεν φάνηκε μόνο εκεί αλλά και στην αφάνεια του σε σημαντικά εξωαγωνιστικά ζητήματα όπου έπρεπε να επιδείξει την ανάλογη δύναμη που έχει αυτός ο σύλλογος . Απ την άλλη επένδυσε μεγάλα ποσά σε παίκτες ”βετεράνους” που από ότι φάνηκε ή γύρισαν Ελλάδα απλά για να  κολλήσουν τα τελευταία ένσημα είτε έκαναν το κομμάτι τους και δεν έπαιξαν ποτέ.

Και τώρα τι; Ξεκινά ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι γεμάτο αμφιβολία χωρίς να είναι  τίποτα σίγουρο .Εδώ που τα λέμε, τα τελευταία χρόνια στον κόσμο του Άρη μόνο άγνωστες δεν είναι αυτές οι συνθήκες. Το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα την φετινή αποτυχία και την γενικότερη απογοήτευση που επικρατεί και  πρώτα απ όλα να κλείσει τις οποίες ανοιχτές υποθέσεις υπάρχουν αρχίζοντας με την εξασφάλιση της αδειοδότησης για το επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να εξοφληθούν όλα τα χρέη στους ποδοσφαιριστές και κυρίως αυτών που έχουν κάνει προσφυγή, όπως ο Αντρέου και ο Ιντζίδης . Το επόμενο βήμα θα είναι να αποδεσμευτούν όσοι παίρνουν υπέρογκα ποσά και δεν απέδωσαν τα ανάλογα. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Άρης ήταν και η ομάδα με το πιο ακριβοπληρωμένο σύνολο της κατηγορίας με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες χωρίς αυτό να φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, υπήρξαν και παίκτες οι οποίοι διασώθηκαν από το φετινό ναυάγιο και το πιο ορθολογικό θα ήταν να τους κρατήσει δημιουργώντας ένα σταθερό κορμό με τον όποιο θα πορευτεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στα δύσβατα μονοπάτια της Β’ εθνικής.  Ούγκο Σόουζα,  Πίτου Γκαρσία, Τάτος,  Καπνίδης ,Παυλίδης, Μπαργκάν και Διούδης ήταν σίγουρα από τους διακριθέντες. Τι ισχύει όμως στην περίπτωση του καθένα  για του χρόνου βάση συμβολαίου; Ο Διούδης έχει αλλά δυο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα αλλά υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες στην Α’ εθνική που θα ήθελαν να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους. Ουγκο σουζα και Πίτου Γκαρσία  οι οποίοι ήρθαν μαζί τον περασμένο Ιανουάριο έχουν  ένα ακόμα χρόνο. Οι παλιοί, Παυλίδης, Τάτος και Καπνίδης έχουν ένα ακόμα χρόνο. Τέλος, το συμβόλαιο του Μπαργκάν λήγει φέτος το καλοκαίρι καθώς είχε υπογράψει για ένα χρόνο πέρυσι. Ερωτηματικό αποτελεί ο Ραφίκ Τζιμπούρ και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθώς το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου ήταν τραυματίας αγωνιζόμενος ελάχιστα λεπτά και ακολούθως πήγε μέσα Μαρτίου στο Κατάρ για εξετάσεις  με δεκαήμερη άδεια (από τότε δεν έχουμε κάποιο νεότερο) . Θυμίζουμε ότι ο Αλγερινός δεσμεύεται με ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο.

Εκτός των άλλων, φέτος το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν μετά από μια δεκαετία σχεδόν, τέσσερις ομάδες της Θεσσαλονίκης σ επαγγελματική κατηγορία όπου θα έχει και αυτό το δικό του ενδιαφέρον με την αναβίωση ντέρμπυ μιας άλλης εποχής. Ο Ηρακλής έπεσε μετά την μη εξασφάλιση αδειοδότησης και ο Απόλλων Καλαμαριάς ανέβηκε μετά την καλή του πορεία στην Γ εθνική( ο Αγροτικός Αστέρας είναι ήδη στην Football league).

COMMENTS

WORDPRESS: 0