HomeSuper League 2

Όνειρα Θερινής Νυκτός

Από τον Μυρωδιά Είναι μερικοί άνθρωποι του μεροκάματου, βιοπαλαιστές, που έχουν όνειρο ζωής να αγοράσουν κάποια στιγμή ένα ακριβό αυτοκίνητο. Τα

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ….
Δελτία και … Τέρατα
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα…

Από τον Μυρωδιά

Είναι μερικοί άνθρωποι του μεροκάματου, βιοπαλαιστές, που έχουν όνειρο ζωής να αγοράσουν κάποια στιγμή ένα ακριβό αυτοκίνητο.

Τα χρόνια περνάνε και κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί καταφέρνουν να αγοράσουν από τα μεταχειρισμένα ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε τιμή οικονομική. Ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει τα χιλιόμετρά του και είναι κοντά στην απόσυρση, αλλά είναι φίρμα. Το αγοράζει για να ικανοποιήσει το απωθημένο του και βεβαίως για να κάνει τη μόστρα του, αν και γνωρίζει ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι για πολλά πράματα. Με αυτή τη φιλοσοφία, λοιπόν, σχεδιάστηκε φέτος ο ΑΡΗΣ από τον Νίκο Αναστόπουλο με τις ευλογίες του Θεόδωρου Καρυπίδη. Η ομάδα προχώρησε σε απόκτηση κυρίως έμπειρων και σε μεγάλη ηλικία παιχτών που είχαν παραστάσεις από τη σούπερ λίγκα και πρωταθλήματα μεγάλα ευρωπαϊκά. Αλλά και οι νεότεροι παίχτες που αποκτήθηκαν, αποκτήθηκαν με το ίδιο σκεπτικό. Ουδέποτε αναρωτήθηκε κανείς γιατί όλοι αυτοί οι παίχτες, που είχαν κάποιο όνομα, δεν κατάφεραν να βρούνε θέση σε μια ομάδα της σούπερλιγκ ή γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι από τέτοιες ομάδες. Όχι, το σκεπτικό απλό και αφελές. Είναι ονόματα και οι «άγνωστοι» αντίπαλοί τους της φουτμπολ λιγκ θα τρομάξουν και εξαιτίας αυτού και της ποιότητάς τους θα παίρναμε τα αποτελέσματα και την άνοδο.

Έλα, όμως, που στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικά το να σαι φίρμα ή να έχεις παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα δεν φτάνει. Έλα που για να πάρεις αποτέλεσμα πρέπει να ιδρώσεις, να βγάλεις πάθος, δύναμη και αντοχή (ειδικά στη φούτμπολ λιγκ). Και έλα που οι «άγνωστοι» αντίπαλοί μας ήταν φιλόδοξοι για διάκριση και γνωρίζουνε ότι είναι πιο πιθανό να τους προσέξει κάποιος όταν κάνουν καλό παιχνίδι απέναντι σε ονόματα όπως του ΑΡΗ.

Αυτά δυστυχώς τα παρέβλεψε ή δεν τα προέβλεψε ο κύριος Αναστόπουλος και Καρυπίδης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα της ομάδας μας να φανούν από τα φιλικά (φιλικό με Λαμία που έληξε 4-0), αλλά και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Καρδίτσα. Προβλήματα που τελικά οδήγησαν στην αποχώρηση του Νίκου Αναστόπουλου από τη θέση του προπονητή.

Στη συνέχεια τη θέση του προπονητή ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος αμέσως διέγνωσε τα προβλήματα φυσικής κατάστασης και αντοχής της ομάδας. Βλέποντας, αυτά τα προβλήματα κατάλαβε ότι η ομάδα χρειάζεται να καθαρίζει τα ματς στο πρώτο ημίχρονο, γιατί μετά λόγω κόπωσης και ηλικίας των παιχτών ο ΑΡΗΣ «καθότανε» και αποσυντονιζόταν. Πράγματι κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδος μας και να πάρει κάποια αποτελέσματα, αλλά έκανε το ίδιο λάθος με τον προκάτοχό του, εμπιστεύτηκε τους «έμπειρους» ποδοσφαιριστές μας και δυστυχώς αυτό που φάνταζε το μεγάλο μας όπλο, τελικά τον πρόδωσε. Χαρακτηριστικό αυτών που λέω το τελευταίο ματς με Πανσεραϊκό, όπου στο πρώτο 20λεπτο ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πατάει άνετα στην περιοχή του αντιπάλου και είχε ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς, αλλά σιγά σιγά η ηλικία και η κόπωση έφεραν το ματς στα ίσα και μάλιστα υπήρξαν στιγμές που κινδυνέψαμε να χάσουμε το παιχνίδι.

Παρατηρώντας όλα τα παραπάνω μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στη θέση που βρίσκεται και με τον κίνδυνο απώλειας της ανόδου πιο πιθανό. Για το λόγο αυτό θεωρώ φτηνή δικαιολογία το ότι οι άλλοι διεκδικητές σπρώχνονται (πράγματι έχει γίνει σε κάποια ματς, όπως έγινε και σε εμάς με Αιγινιακό στην έδρα μας). Ο ΑΡΗΣ είναι ο υπεύθυνος που δεν ανεβαίνει, όταν μάλιστα δείχνει ανικανότητα να καθαρίσει ματς σαν το χθεσινό κι όταν χαρίζει βαθμούς στους άλλους διεκδικητές της ανόδου στα παιχνίδια μαζί τους (χαμένο πέναλτι στη Λαμία και το 2- 2 με Απόλλωνα).

Τέλος, μου προκαλούν θλίψη δημοσιεύσεις αθλητικογράφων μας του στυλ ο Πνασεραϊκος στη Λαμία «κάθισε» σε εμάς όχι (τους διαψεύδει η εικόνα του ματς, αν ήμασταν αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί και εμείς θα μπορούσαμε να βάλουμε 2 γκολ στο πρώτο 20λεπτο), γιατί μικραίνουν τον ΑΡΗ. Τον ΑΡΗ που αυτοί το καλοκαίρι έγραφαν ότι είναι επιπέδου σούπερ λιγκ και θα ανέβει άνετα, ενώ στο χορτάρι έβλεπαν άλλα πράματα. Και επίσης μου προκαλεί θλίψη γιατί κάνουν τον ΑΡΗ να φαίνεται σαν επαίτης του κάθε Πανσεραϊκού (με κάθε σεβασμό στον αντίπαλο)… Κύριο, το να πεις ότι κάναμε λάθος είναι αξιοπρεπές και έντιμο κυρίως σε δύσκολες καταστάσεις σαν αυτές που ζούμε, το να μυξοκλαιγόμαστε μας μικραίνει ακόμη περισσότερο…

COMMENTS

WORDPRESS: 0