Τα παιδιά τα ρωτήσαμε;

HomeSuper League 1Super League 2

Τα παιδιά τα ρωτήσαμε;

      Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής... Η πανδημία έχει τεράστιες συνέπειες σε όλους τους κλάδους της ζωής των πολιτών. Ο σ

Υπέγραψε στον Άρη ο Αλι Αντεμ
Αίσιο τέλος για τους οργανωμένους οπαδούς Πάνθηρες που είχαν συλληφθεί
Στην ευρωπαική λίστα του Ερυθρού Αστέρα ο Ματέο Γκαρσία

 

 

 

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής…

Η πανδημία έχει τεράστιες συνέπειες σε όλους τους κλάδους της ζωής των πολιτών. Ο σημαντικότερος, είναι αναμφίβολα η οικονομία, η οποία γνωρίζει κατακόρυφη ύφεση. Αυτή, είναι μια αλυσίδα, όταν “σπάσει” ένας κρίκος, θα επακολουθήσουν κι άλλοι.

Ένας από αυτούς είναι ο αθλητισμός, στον οποίο εδώ και αρκετά χρόνια ξοδεύονται πάρα πολλά χρήματα. Κυρίως στα δυο δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ οι ποδοσφαιριστές και οι καλαθοσφαιριστές αμείβονται με αρκετά χρήματα. Χωρίς να αμφισβητείται η αξία τους, είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, λόγω του ότι ανήκουν και αυτοί σε έναν κρίκο της οικονομίας(η αλυσίδα που λέγαμε πριν).

Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε, βλέποντας την νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο. Ένας σώφρων και υγιής φίλος του ποδοσφαίρου θα θέσει το εξής εύλογο ερώτημα: “Μα καλά, ξοδεύονται τόσα χρήματα στις ακαδημίες και σε αυτές υπάρχει ταλέντο, γιατί να μην στραφούμε σε εκείνες έτσι ώστε να μειώσουμε το συνολικό κόστος της ομάδας, με φθηνούς ταλαντούχους δικούς μας νεαρούς;”.

Το παραπάνω δεν αποτελεί απλώς ερώτημα, αλλά μονόδρομο για τις -ας μου επιτραπεί η έκφραση- “μικρομεσαίες” ομάδες. Είναι δεδομένο ότι χρησιμοποιώντας νεαρούς θα μειωθεί το κόστος.

Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι όλα τόσο ιδεατά, όσο ίσως να φαίνονται. Δεν έχω την διάθεση να κατακρίνω, όμως τα παιδιά τα ρωτήσαμε; Τα ρωτήσαμε αν είναι έτοιμα; Αν θέλουν και αν μπορούν να μπουν στην διαδικασία να πιεστούν; Να πιεστούν και σωματικά για να κερδίσουν την θέση στον οποιωνδήποτε σύλλογο αγωνίζονται. Κυρίως όμως πνευματικά, είναι έτοιμα να δεχθούν κριτική, να αδικηθούν(συμβαίνει και αυτό στο ποδόσφαιρο), να αρνηθούν πειρασμούς, στους οποίους στην “Εποχή των κοινωνικών δικτύων” που ζούμε είναι πολύ εύκολο να υποπέσει κανείς και ιδιαίτερα οι έφηβοι -γνωρίζοντας ως μαθητής της Β’ Λυκείου- την ψυχοσύνθεση του μέσου έφηβου.

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στο μέλλον. Ο χρόνος είναι αυτός που θα κρίνει αν τελικά αξίζει να ασχοληθούμε να με τις ακαδημίες ή αν η πεπατημένη των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών είναι τελικώς η σωστή λύση.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0