Επιστολή της ΕΠΟ, της Super League, της Super League 2/Football League και του ΠΣΑΠ στον Μητσοτάκη

HomeΠοδόσφαιροSuper League 2

Επιστολή της ΕΠΟ, της Super League, της Super League 2/Football League και του ΠΣΑΠ στον Μητσοτάκη

Η Ομοσπονδία, οι δύο διοργανώτριες αρχές της Superleague και Football league αλλά και ο ΠΣΑΠ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ζητούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας ποδοσφαίρου

Στην Καλαμάτα ο Μαρκόφσκι
Τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΠ-Αυγενάκη για την έναρξη των Super League 2 και Football League! (pic)
Football League: Το πρόγραμμα σε βόρειο και νότιο όμιλο

H EΠΟ, οι δύο διοργανώτριες αρχές της Superleague και Football League, αλλά και και ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών με σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία υπογράφουν οι ίδιες οι ομοσπονδίες και ο ΠΣΑΠ,ζητάνε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Superleague 2, και Football League και περιμένουν την οριστική απάντηση από τον πρωθυπουργό, ώστε να  δοθεί η σχετική έγκριση στις λίγκες να ξεκινήσουν και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές να βρεθούν ξανά στο γήπεδο για να μην υπάρξουν περαιτέρω οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν σήμερα δια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι εμπλεκόμενοι φορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την επιστολή που ακολουθεί αυτούσια υπογράφουν οι πρόεδροι της Ε.Π.Ο., της Super league, της Super league 2/Football League και του Π.Σ.Α.Π. κκ Ευάγγελος Γραμμένος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Γεώργιος Μπαντής, αντίστοιχα.

«ΑΠΟ : –

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE 2 – FOOTBALL LEAGUE

ΠΣΑΠ

ΠΡΟΣ:

 Γραφείο Πρωθυπουργού

Υπουργό Επικρατείας, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Υπουργό Υγείας, κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΩΤΑ

Αθήνα, 13.11.2020

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Είναι ήδη γνωστές οι σοβαρότατες και δυσμενέστατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 -και- στη χώρα μας, στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικονομία. Είναι επίσης, γνωστές οι επιπτώσεις όλων των ανωτέρω εξελίξεων και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την τιτάνια προσπάθεια της Πολιτείας αλλά και όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπίσουν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η έναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE. Η ανωτέρω εξέλιξη απασχόλησε και απασχολεί όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς φορείς και όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, θέτει, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε εμφανή κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ που μετέχουν στα ανωτέρω Πρωταθλήματα, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ και των οικογενειών τους.

Με δεδομένη την ευαισθησία μας στην ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έχει διαμορφωθεί και επικοινωνηθεί η με μέριμνα των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 διασφάλιση της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη SUPER LEAGUE.

Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατόν ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση.

Παρακαλούμε επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και τους ειδικούς ρυθμούς και περιορισμένους χρόνους με τους οποίους αυτό λειτουργεί. Η συγκυρία αυτή το διαφοροποιεί εκ των πραγμάτων από λοιπά επαγγελματικά περιβάλλοντα και θέτει περιορισμένες επιλογές χειρισμών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας, χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση».

COMMENTS

WORDPRESS: 0