Ώρα μηδέν…

HomeΠοδόσφαιρoΕθνική Ελλάδος

Ώρα μηδέν…

Από τον Δαϊρετζή Χρήστο Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται από ώρα σε ώρα να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής μας με τους Δέλλα και Ουζ

Προλαβαίνει στο 90΄!!!
Καμία θέση στην μιζέρια…
Κοινωνικό φαινόμενο – Λατινική Αμερική

Από τον Δαϊρετζή Χρήστο

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται από ώρα σε ώρα να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής μας με τους Δέλλα και Ουζουνίδη να είναι τα φαβορί για να τον διαδεχθούν.

Ο έμπειρος τεχνικός αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και αναλώθηκε σε πειραματισμούς που κάθε άλλο από λογικές ποδοσφαιρικές βάσεις είχαν. Βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο αυτός, πρέπει να γυρίσουμε στο 2014 για να βρούμε την τελευταία ηλιαχτίδα της γαλανόλευκης.

Όταν είσαι 16 χρονών και κάνεις ρεπορτάζ σε ένα από τα καλύτερα και συνάμα πιο ακριβά τοπικά πρωταθλήματα της χώρας, αυτό της Δωδεκανήσου μπορείς εύκολα να αντιληφθείς ότι το πρόβλημα είναι συλλογικό. Πολύ σπάνια οι ομάδες εμπιστεύονται νεαρούς ποδοσφαιριστές, θεωρώντας ότι δεν είναι οι κατάλληλοι για άμεση επιτυχία.Ας είμαστε ρεαλιστές, οι νεαροί θέλουν χρόνο και πεπειραμένους ποδοσφαιριστές δίπλα τους για να αποδώσουν και να κερδίσουν πράγματα στο γήπεδο. Ακόμα όμως και να γίνει αυτό θα διαρκέσει για λίγο, διότι όπως γίνεται αντιληπτό το ταλέντο των νεαρών άμεσα αναγνωρίζεται και κερδίζουν μεταγραφές σε μεγαλύτερους συλλόγους. Τρανταχτό παράδειγμα ο Άγιαξ της περασμένης ποδοσφαιρικής περιόδου που έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Champions League.
Στην χώρα μας το φαινόμενο αυτό με τους νεαρούς παρατηρείται σποραδικά, όταν οι ομάδες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.  Ποιος θα περίμενε μερικά χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός να οδηγηθεί στο πρότζεκτ με τους νεαρούς ως την μόνη βιώσιμη λύση; Γενικότερα παρατηρείται μία υποβάθμιση του Έλληνα ποδοσφαιριστή, με την απουσία του βαθμιαία να αυξάνεται. Αναλογίζεστε πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση στην μετά Σωκράτη – Μανωλά εποχή; Δυστυχώς το πρόβλημα είναι συνολικό και φταίμε όλοι. Το ποδόσφαιρό μας βρίσκεται στην έσχατη θέση και πρέπει οι ίδιες οι ομάδες να το σώσουν, για τις ίδιες τις ομάδες.
Προσωπικά πιστεύω πολύ στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, στο ταλέντο αλλά και στον ψυχισμό του. Το ζήτημα είναι να προσπαθήσουμε όλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την σωστή ανάδειξη μίας νέας ποδοσφαιρικής γενιάς που θα φέρει την εθνική ομάδα σε θέση ισχύος και θα μας κάνει να κλάψουμε από χαρά και υπερηφάνεια. Ας γίνει ένα βήμα πίσω από όλους για να πάμε μπροστά…

COMMENTS

WORDPRESS: 0