Ουζουνίδης: «Αν θέλουμε αποτέλεσμα, να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες»

HomeΠοδόσφαιρoΑΕΚ

Ουζουνίδης: «Αν θέλουμε αποτέλεσμα, να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες»

Από τον Ενωσίτη Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Πέτρος Μάνταλος εκπροσώπησαν την ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Άγιαξ για τ

Νίκησε με 77-76 η ΑΕΚ και βγήκε 1η στον όμιλο της
ΑΕΚΑΡΑ με μεγάλο διπλό στην Κροατία!!!
ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ…

Από τον Ενωσίτη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Πέτρος Μάνταλος εκπροσώπησαν την ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Άγιαξ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League. 

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου: 

-Τι είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει αύριο η ΑΕΚ στο γήπεδο και τι είναι αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να αποφύγει;

«Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια. Αλλά είναι και μια ομάδα που έχει τις αδυναμίες της. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ όλο το ματς. Εκεί που πιστεύεις πως δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, μπορεί να σου βάλει γκολ. Όμως έχει και ένα στιλ παιχνιδιού που μπορεί να μας δώσει ευκαιρίες, να απειλήσουμε στην επίθεση. Σε τέτοια ματς δεν μπορείς να παίζεις μόνο άμυνα. Θα πρέπει να προβληματίσεις και τον αντίπαλο. Θα πρέπει να κρατήσεις μπάλα, να ηρεμήσεις το παιχνίδι και στις ευκαιρίες που θα έχουμε, να πάρουμε γκολ. Στα προηγούμενα παιχνίδια οι αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες στον Άγιαξ, αλλά δεν τις έκαναν γκολ. Εμείς αν θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, πρέπει τις ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ».

-Είναι ένα ματς απ’ αυτά που βάζουν τον προπονητή στον πειρασμό να δοκιμάσει κάτι άλλο ως προς το σχήμα;

«Το διαφορετικό μπορεί να έρθει και από μόνο του, με τα προβλήματα από τις τιμωρίες. Έχουμε κάτι στο μυαλό μας, σκεφτόμαστε κάτι. Μέχρι αύριο(σήμερα) θα δούμε. Είναι κάτι που έχουμε συζητήσει με τα παιδιά. Δεν είναι κάτι που έχουμε δουλέψει, διότι δεν έχουμε προλάβει. Αλλά οι συνθήκες μας αναγκάζουν να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Θα το δούμε αύριο στο γήπεδο».

-Επιστρέφετε στο Άμστερνταμ ως προπονητής, μετά από εκείνο το παιχνίδι με τον Άγιαξ ως παίκτης του Παναθηναϊκού…

«Άλλες εποχές, πολύ πιο υψηλό επίπεδο είχε ο Άγιαξ. Έχει πολλά νέα παιδιά, που σε μερικά χρόνια θα είναι σε τοπ επίπεδο. Είναι διαφορετικό να είσαι παίκτης, διαφορετικό να είσαι προπονητής. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι.  Όλοι μας αυτό το διάστημα συζητάμε να το χαρούμε. Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει το ματς. Όταν ξεκινήσει το ματς θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα δικαιούμαστε με βάση την εικόνα μας. Αν είμαστε καλά, να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Και επίσης θα πρέπει να ξέρουμε πως είναι ένας όμιλος και όχι διπλά ματς. Και παίζουν τα πάντα ρόλο. Γι αυτό και θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά».

Μάνταλος: «Νιώθω δικαίωση»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Μάνταλος, μιλώντας για τα συναισθήματά του εν όψει της πρώτης του συμμετοχής στο UEFA Champions League, τόνισε: «Με μια λέξη, αυτό που νιώθω είναι δικαίωση. Σίγουρα υπάρχει χαρά. Όλοι νιώθουμε καλά. Το τι περάσαμε το έχουμε αφήσει πίσω. Πλέον η ομάδα πρέπει να σκέφτεται και να ζει αυτές τις στιγμές»

-Η ΑΕΚ πάει για δυο αποτελέσματα σ’ αυτό το ματς;

«Σίγουρα στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Ήρθε η ΑΕΚ εδώ για να κάνει το δικό της παιχνίδι και να τα δώσει όλα. Και στο τέλος θα κάνει το ταμείο για να δει τι έχει καταφέρει. Αν έχει πάρει έναν βαθμό, τρεις βαθμούς ή κανέναν βαθμό».

COMMENTS

WORDPRESS: 0