HomeΠοδόσφαιρoSuper League 2

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ….

Από τον Μυρωδιά Διάβασα σε διάφορα αθλητικά site να γράφουνε για πισωγύρισμα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ, ύστερα από την ήττα στα Τρίκαλα. Αυτή η παρα

Όνειρα Θερινής Νυκτός
Δελτία και … Τέρατα
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα…

Από τον Μυρωδιά

Διάβασα σε διάφορα αθλητικά site να γράφουνε για πισωγύρισμα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ, ύστερα από την ήττα στα Τρίκαλα.

Αυτή η παρατήρηση με βρίσκει σύμφωνο ως προς το σημείο του ότι αυξήθηκε η βαθμολογική διαφορά που είχαμε καταφέρει να μειώσουμε από τη 2η Λαμία. Παρόλα αυτά, όποιος έχει παρακολουθήσει τον ΑΡΗ και μετά την άφιξη του Κωστένογλου, θα μπορούσε να πει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό ως προς την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας εντός του γηπέδου. Μάλιστα στο χθεσινό ματς ο νέος προπονητής υπέπεσε στα ίδια λάθη για τα οποία χρεώσαμε και τον προκάτοχό του. Ας αναλύσω μερικά βασικά σημεία:

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ: Για άλλη μια φορά είδα να χρησιμοποιούνται ποδοσφαιριστές που ηλικιακά είναι κοντά στο κλείσιμο της ποδοσφαιρικής τους καριέρας και είτε δεν μπορούν να προσφέρουν καθόλου στην ομάδα είτε μπορούν να προσφέρουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικά να αναφέρω την χρήση του Ραούλ Μπράβο ως αμυντικού χαφ, σε μια θέση που θέλει πολλά τρεξίματα, δύναμη και αντοχή. Δυστυχώς ο Ραουλ Μπραβο είναι σε ηλικία και φυσική κατάσταση (να υπενθυμίσω ότι δεν έκανε καν προετοιμασία με την ομάδα) που δεν τα έχει αυτά. Ο Ίλιτς, μπορεί να προσφέρει για 30 – 40 λεπτά, αλλά από ένα σημείο και μετά χάνεται λόγω αντοχών, όπως και στο χθεσινό ματς που ξεχάσαμε αν έπαιζε μέσα στο γήπεδο. Ο Καράμπελας από την άλλη έχει μεγάλες δυσκολίες να κόψει αντίπαλους νεότερους και ταχύτερους από αυτόν. Τέλος ο Ταυλαρίδης που τις περισσότερες φορές μάρκαρε με τα χέρια και φυσικά έκανε το πέναλτι γιατί από ένα σημείο και μετά δεν είχε αντοχή να ακολουθήσει τον αντίπαλό του. Μόνη εξαίρεση ο Πίτου Γκαρσία που κάλυψε το κέντρο, αλλά κι αυτός δεν μπορεί να προσφέρει πάνω από 60λεπτά.

ΡΟΤΕΗΣΟΝ: Η ομάδα για να γίνει σύνολο χρειάζεται χημεία και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με συνεχείς αλλαγές παιχτών και ρόλων αυτών. Οι παίχτες πρέπει να μάθουν καλά τη θέση τους και να  γνωρίσουν πως κινείται ο κάθε συμπαίχτης τους στο γήπεδο και μέσω της συνήθειας αυτής η ομάδα αποκτάει αυτοματισμούς. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται στον ΑΡΗ. Να το πω απλά φανταστείτε στην εργασία σας να σας αλλάζω κάθε μέρα πόστο ή συνεργάτη, δεν θα μπορέσετε ποτέ να αποδώσετε στο 100% των δυνατοτήτων σας. Καλό είναι λοιπόν ο Κωστένογλου να κατασταλάξει σε έναν κορμό και να τον εμπιστευτεί. Έχουμε περάσει τα μισά του πρωταθλήματος κι ακόμη έχω την αίσθηση ότι οι παίχτες είναι σαν να παίζουν για πρώτη φορά μαζί.

Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι και για τους νεαρούς σε ηλικία παίχτες, ότι θα περίμενα από αυτούς να αρπάξουνε την ευκαιρία από τα μαλλιά όταν τους δίνετε η δυνατότητα να παίξουνε, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω κάτι τέτοιο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν κάποιος έχει φιλοδοξίες για διάκριση είναι ο νέος ηλικιακά ποδοσφαιριστής και όχι αυτός που περιμένει να κάνει τα τελευταία μεροκάματα.

Ξέρω ότι μας έχει πιάσει απογοήτευση μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά και ο ΑΡΗΣ πρέπει να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες έχει. Επίσης θέλω να ελπίζω ότι μετά το χθεσινό το πάθημα έγινε μάθημα για τον προπονητή μας, όπως άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος με τις δηλώσεις του.

COMMENTS

WORDPRESS: 0