Αποδεκατισμένος ο ΑΡΗΣ έχασε και στο Ο.Α.Κ.Α.

HomeΠοδόσφαιρoSuper League

Αποδεκατισμένος ο ΑΡΗΣ έχασε και στο Ο.Α.Κ.Α.

Του Γιάννη Καλούδη Άλλη μια ήττα για τον Άρη χθες και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία...Η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα είναι ασυνήθιστη και

Top11: Καλύτερος αριστερός μπακ στον Άρη την δεκαετία που πέρασε
Στην Κύπρο κρίνεται η πρόκριση για τον Άρη
Top11: Καλύτερος τερματοφύλακας στον Άρη την δεκαετία που πέρασε

Του Γιάννη Καλούδη

Άλλη μια ήττα για τον Άρη χθες και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία…Η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα είναι ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη για μια επαγγελματική ομάδα.

Σε ένα βαθμό αυτό μπορεί να αποδοθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του ποδοσφαίρου την μετά κορονοϊό εποχή, από την άλλη όμως θα μπορούσε ακόμα και να πει κάποιος ότι η ομάδα παρουσιάζει μια εικόνα διάλυσης. Σίγουρα και ο Παναθηναϊκός κατέβασε ένα ρόστερ ειδικών συνθηκών με αρκετούς ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας που προέρχονταν από τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά η ειδοποιός διαφορά στην περίπτωση του είναι ότι παρουσίασε ένα πλήρως συμπληρωμένο σύνολο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η υπεροχή του Παναθηναϊκού ήταν φανερή καθώς οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πολύ λίγες επικίνδυνες φάσεις. Στα θετικά για τον Άρη ήταν ότι οι μικροί σε ηλικία παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ένιγκ, έδειξαν θετικά στοιχεία με διακριθέντα τον Μπαγκαλίανη. Ο Ντουάρτε ο οποίος αποτελούσε  μαύρο πρόβατο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, στα λίγα λεπτά συμμετοχής του πριν τον σοβαρό τραυματισμό του, έδειξε επίσης αρκετή όρεξη στον τρόπο παιχνιδιού του. Πρόσθεσε  και αυτός το όνομα του στις δεδομένες απουσίες για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς και μαζί με τον Σούντγκρεν θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα το ενδεχόμενο παρουσίας τους και την επόμενη χρονιά στο ρόστερ της ομάδας. Κάτι το οποίο μοιάζει πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση ειδικά στην περίπτωση του Σουηδού μπακ που δείχνει με την αντιεπαγγελματική του στάση  ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να συνεχίσει στην ομάδα.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε λοιπόν, με τους χθεσινούς αγώνες, και ακολουθούν άλλα πέντε ματς για να τελειώσει η χρονιά. Ο Άρης με δεκαπέντε ποδοσφαιριστές πλέον στην διάθεση του μετά την επιστροφή του τιμωρημένου Δεληζήση και την πιθανή  επιστροφή του Ούγκο Σόουζα (μετά τον τραυματισμό του), καλείται να ανταπεξέλθει στους εναπομείναντες αγώνες δείχνοντας σαφώς ένα καλύτερο πρόσωπο, δίχως να μοιάζουν οι υπόλοιποι αγώνες  μια τυπική διαδικασία. Παράλληλα θα πρέπει να λύσει το συντομότερο δυνατό το θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών για να κλείσει εγκαίρως τους μεταγραφικούς του στόχους πριν κλείσουν σε άλλους συλλόγους και μείνει μόνο με εναλλακτικές επιλογές. Κάτι που θα μπορούσε να ήταν καταστροφικό για τον σχεδιασμό της ομάδας έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην χρονιά που ακολουθεί. Ευτυχώς που προέκυψε και η συμφωνία με τον Φετφατζίδη δηλαδή, γιατί τα πράγματα έμοιαζαν πολύ δύσκολα για την λειτουργική συνέχεια του συλλόγου…

COMMENTS

WORDPRESS: 0