Όταν το ποδόσφαιρο δημιούργησε μια “κυανέρυθρη ” φιλία…

HomeΠοδόσφαιρoΠανιώνιος

Όταν το ποδόσφαιρο δημιούργησε μια “κυανέρυθρη ” φιλία…

Πανιώνιος - Crystal Palace Από : Έλενα Ζέρβα Ο βασιλιάς των σπορ, το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, είναι γεμάτο συναισθήματα που συνήθως προ

Ένας ” άλλος” Πανιώνιος…
Έχει ψυχή , μένει ζωντανός ο Πανιώνιος…
Στην εποχή του ” κορωνοϊου “, βρες τον εαυτό σου!

Πανιώνιος – Crystal Palace

Από : Έλενα Ζέρβα

Ο βασιλιάς των σπορ, το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, είναι γεμάτο συναισθήματα που συνήθως προλαβαίνεις να τα νιώσεις όλα σε 90 λεπτά, σε κάθε παιχνίδι.

Μόνο το ποδόσφαιρο έχει την παγκόσμια δύναμη να ξεσηκώσει τόσους πολλούς απο χαρά, ή να τους κάνει να βυθιστούν στη λύπη. Η ομάδα που ακολουθείς, σε καθορίζει ως ένα βαθμό. Είναι εκείνη που θα σε κάνει να ” πετάξεις ” απο ευτυχία , να δακρύσεις, να θυμώσεις, όπως κάθε σχέση αγάπης. Κι ενώ αυτά τα συναισθήματα είναι κοινά για όλους τους φίλους του αθλήματος, είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά δύσκολο, ένας οπαδός να χαίρεται με την χαρά ενός άλλου οπαδού μιας άλλης ομάδας και το αντίστροφο… Συμβαίνει σπάνια, όταν όμως γίνεται μας δείχνει πως τα πράγματα είναι απλά και πως εκτός αγωνιστικού χώρου δεν υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η φιλία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους οπαδούς του Πανιωνίου και της Crystal Palace.

Το 2005 ιδρύθηκαν οι ” Holmesdale Fanatics “. Ξεκίνησαν σαν ένα μικρό γκρουπ με σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο υποστήριξης των οπαδών και να ξεφύγουν απο το βρετανικό ύφος. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν τόσο γνωστά τα social. Αντίθετα, συμμετείχαν σε πολλά φορουμ ” ultras “. Απο εκεί άρχισαν και οι πρώτες επαφές με μέλη των Πανθήρων. Σε αυτό βοήθησε μια Ελληνίδα φοιτήτρια Πανιώνιος.

Αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2007, δύο μέλη απο το ” Panthers Club ” επισκέφτηκαν τους οπαδούς των ” αετών ” και έγινε η επίσημη γνωριμία. Αντίστοιχα, οι ” Holmesdale Fanatics ” φιλοξενήθηκαν στη Νέα Σμύρνη τον Μάιο του 2007, στον αγώνα με την ΑΕΚ όπου ο Πανιώνιος νίκησε με 3-1 και πήρε την πρόκριση για Ευρώπη. Απο την αρχή, ταίριαξαν σε ηλικίες, απόψεις και σαν προσωπικότητες. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν και πολλές προσωπικές φιλίες που διευκολύναν την αδελφοποίηση των οπαδών.

Όπως μας αναφέρει μέλος των Πανθήρων, το βασικό κοινό τους είναι η αντίληψη της υποστήριξης. Δεν περιμένουν τίτλους και μεγαλεία, είναι η ομάδα τους, η ομάδα των γονιών τους, της πόλης τους, στα μάτια τους είναι η μεγαλύτερη ομάδα και γι’ αυτό την ακολουθούν! Πρόσθεσε πως, τα χρώματα των συλλόγων ήταν η αφορμή και πως πάνω απο όλα υπήρξε μεταξύ τους πολύ καλή χημεία. Κάθε συνάντηση τους, είναι μια γιορτή που την περιμένουν όλοι, γι’ αυτό κάθε χρόνο, υπάρχει μια επίσημη επίσκεψη απο κάθε πλευρά. Μάλιστα τόνισε, πως αν κυκλοφορήσεις στην περιοχή τους και πείς πως είσαι Πανιώνιος, θα σε κεράσουν και θα σε ξεναγήσουν! Πιστεύουν πως το πιο σημαντικό που έχουν πετύχει είναι, οι Πάνθηρες να θεωρούν την Crystal Palace ομάδα τους και οι Holmesdale Fanatics τον Πανιώνιο δική τους αντίστοιχα.

Το 2011 οι οπαδοί της Crystal Palace ” σήκωσαν ” πανό που έγραφε : ” 121 χρόνια ιστορίας απαιτούν σεβασμό” και ζητούσαν δικαιοσύνη για τον Πανιώνιο που αφορούσε το θέμα εξασφάλισης αδειοδότησης. Επιπλέον, σε αγώνα της Crystal Palace με την Tottenham στο Selhurst Park υπήρχε σημαία του Πανιωνίου στην κερκίδα της Palace. Αλλά και πρόσφατα οι Holmesdale Fanatics, τίμησαν την μνήμη της φίλης του Πανιωνίου, της Ρενάτας.

Υ.Γ Ευχαριστώ θερμά τον Νικήτα απο τους Πάνθηρες για όλες τις πληροφορίες.

Υ.Γ 2 Θα ακολουθήσουν αφιερώματα και στις υπόλοιπες φιλίες ελληνικών ομάδων.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram, Twitter και στο κανάλι μας στο Youtube

https://www.facebook.com/pameathlitika/

https://www.instagram.com/pameathlitika.gr/?hl=el

twitter.com/pameathlitika

https://www.youtube.com/channel/UCFkzQ8RdDaitadteqEnk-fg?view_as=subscriber

COMMENTS

WORDPRESS: 0