HomeUncategorized

EΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΩΣΙΒΙΑ!!

Οι Ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες πτώματα...Ήταν πριν από καιρό, τα λόγια ενός ανθρώπου που ζει και εργάζεται σε αυτές, με αφορμή συζήτηση, για το ν

Η Aunt Nena είναι εδώ!!!!
H Aunt Nena είναι εδώ!
Η Αunt Nena προτείνει..

14371922_1400176896666676_472235378_nΟι Ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες πτώματα…Ήταν πριν από καιρό, τα λόγια ενός ανθρώπου που ζει και εργάζεται σε αυτές, με αφορμή συζήτηση, για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Για Κάθε Φαρμακονήσι πριν το 14′ ή μετά, με επιζώντες ή δίχως επιζώντες, από πολιτικές σκοπιμότητες ορατό ή θαμμένο.

Είναι Τρομακτικό να καταφέρεις να επιβιώσεις στην μάχη με την θάλασσα, απ’την στεριά κυνηγημένος  και μόλις ξανά πιάσεις στεριά, να έρχεσαι αντιμέτωπος με νέα ναυάγια.

Το Ναυάγιο στο Ωραιόκαστρο είναι ένας τρόπος να θαφτούν κι άλλες ζωές, ζωντανές εν προκειμένω.Ένα ναυάγιο με τεράστιες προεκτάσεις, εξίσου επώδυνης κατάληξης καθώς η περιθωριοποίηση είναι καταδίκη και  επηρεάζει καθοριστικά θύμα και θύτη.

14383428_1400176893333343_1015503916_nΟ Σπόρος της διχόνοιας, η ανάγκη να έχουμε διαφορές που μας χωρίζουν, για να μην μπορούμε να συνασπιστούμε, δεν εξυπηρετεί την ζήση μας, μας διατηρεί αιώνια αιχμάλωτους αντιθέτως και θα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι κάποια στιγμή.

Αν για κάποιους η ένταξη-για την ένταξη, σε οποιοδήποτε παράλογο απέναντι, είναι ανάγκη επιβίωσης, δεν μπορούμε να επιδεικνύουμε κατανόηση, ούτε ανοχή σ’αυτό. Δεν μπορεί να υπάρχει ψήγμα σύμπλευσης με αυτόν που στέκεται απέναντι στον αδύναμο, με αυτόν τον μίζερο που στοχοποιεί τον ταλαιπωρημένο,  αυτόν τον θρασύδειλο που χτυπά τον ήδη γονατισμένο και στέκεται σούζα στον πραγματικό εχθρό κουνώντας του το δάχτυλο ενίοτε, για ομορφιά.

Ο Καθένας κάνει τις επιλογές του και ζει με τις αντίστοιχες συνέπειες βέβαια, μακριά όμως η μιζέρια και η κακομοιριά αυτού του είδους, μακριά απ’τα παιδιά!!! Εδώ  δηλητηριάζονται παιδικά μυαλά εκατέρωθεν των νέων στρατοπέδων, που ορισμένοι πασχίζουν να τους δώσουν οντότητα.  Υποχρεούμαστε να σταθούμε απέναντι, σε όσους βάζουν τρικλοποδιά στο μέλλον!

In this photo taken on Thursday, July 23, 2015 children, migrants from Afghanistan, look through a window after boarding a train to Serbia with their parents, at the railway station in the southern Macedonian town of Gevgelija. Macedonia is facing an increasing pressure of migrants flow on its southern and northern borders with Greece and Serbia. (AP Photo/Boris Grdanoski)

Έχουμε ανάγκη να συνυπάρχουμε, να ανακατευόμαστε μεταξύ μας, αυτό είναι η ζωή! Οι Διαφορές εμπλουτίζουν τον δρόμο μας. Τα σύνορα ενώνουν, δεν χωρίζουν. Μόνη πατρίδα μας είναι η γη κι όλοι είμαστε συνοδοιπόροι στο ταξίδι. Αν δεν μπορούμε να δούμε έτσι το σενάριο,μην αμαυρώνουμε τουλάχιστον την διαύγεια ενός νέου ανθρώπου, επειδή εμείς ξεχάσαμε πως να βλέπουμε καθαρά και πλέον διαχειριζόμαστε την μνήμη μας σε όλους τους τομείς.

Το Ναυάγιο του Ωραιόκαστρου είναι άλλο ένα ναυάγιο στην στεριά, που οφείλουμε όλοι να διασώσουμε τους επιβαίνοντες, τα παιδιά μας, όλου του κόσμου τα παιδιά!

Τα Παιδιά δεν έχουν άλλωστε γελοία κριτήρια αξιολόγησης, έχουν καθαρή ψυχή, ένστικτο και μέλλον αρκετό, για να γυρίσουν την πλάτη στον ρατσισμό και τα παράγωγα του.

 

Σήμερα το πρωί μια μητέρα ζήτησε από την αρμόδια διεύθυνση του σχολειού, το παιδί της να ενημερωθεί επίσημα, για την κατάσταση των προσφυγόπουλων και τα αίτια που την προκάλεσαν, για την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της  καρποφόρας ειρηνικής συνύπαρξης. Αύριο το πρωί άλλη μία κι ύστερα άλλη κι άλλη..

Την επόμενη φορά που θα προσφέρεις ρούχα ή φαγητό, κάνε το με το παιδί σου μαζί κι εσύ, με το ανηψάκι σου, με το εγγόνι σου…

Μην το μάθεις να λυπάται όμως, μόνο να σέβεται και να συνυπάρχει το εγώ του, με το εμείς..

 

Ενεργοποιήστε σωσίβια!

COMMENTS

WORDPRESS: 0