HomeUncategorized

Μια σκουριασμένη αλυσίδα

Από τον Λάζαρο Κ. Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι του... λάθους είναι δύσκολο για όλους του Παναθηναϊκούς να χωνέψουν την εικόνα μιας ομάδας που πλέον δ

Και τώρα τι;
Δεν θα μάθεις ποτέ…
Ένα απόγευμα θλιμμένο

Από τον Λάζαρο Κ.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι του… λάθους είναι δύσκολο για όλους του Παναθηναϊκούς να χωνέψουν την εικόνα μιας ομάδας που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα από τον Παναθηναϊκό που αγαπήσαμε.

Του Ζάετς του Ρότσα του Μητσάρα του Βαζέχα του Ζιλμπέρτο και του Σισέ.

Αυτών που βλέποντας τους, ήξερες ότι τους είχες. Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός άλλαξε είναι πολλοί και αλυσιδωτοί.

Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το παρών επιτάσσει τι πρέπει να αλλάξει  για να ορθοποδήσει η ομάδα άμεσα εντός όμως, γιατί για κάτι βραδιές σαν τις χθεσινές δεν μπορείς να μιλάς για το υπαρκτό όντως παρακράτος.

Ο λαός λέει το κλισέ ” το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” αλλά για να αλλάξεις το ψάρι πρέπει να βρεις μεγαλύτερο. Και αν κάποιος πιστεύει ότι στην εποχή που ζούμε μπορεί να βρεθεί κάποιος στα οικονομικά μέτρα που χρειάζονται ώστε να πρωταγωνιστήσει και πάλι η ομάδα μάλλον ζει σε άλλη χώρα.

Θα πρέπει να είναι κάποιος  ένα κράμα τρελού και μαλάκα ώστε να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μιλάω πάντα για τα τωρινά δεδομένα. Ο Αλαφούζος πήρε τον Παναθηναϊκό σε μια εποχή που σήμανε την αρχή του τέλους.

Δεν τον άφησε να πέσει στην Γ’ γιατί για εκεί πήγαινε. Προσπάθησε με μηδέν έσοδα να κλείσει τις πληγές των πολυμετοχικών και παράλληλα του έδωσε ένα δικό του προπονητικό κέντρο. Ως εκεί καλά. Όμως δεν έκανε κάτι πολύ βασικό ώστε να ανέβει level αγωνιστικά.

Δεν θωράκισε την ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με ανθρώπους με τεχνογνωσία που βήμα βήμα θα μεγάλωναν και πάλι την ομάδα.

Λάθη πολλά. Διαρκείς αναφορές στο εξωαγωνιστικό που μόνο κακό έκαναν.

Εμμονές σε ανθρώπους που βγάζουν μάτι ότι δεν κάνουν. Ας μην γελιόμαστε. Ο Στραματσιόνι δείχνει ανήμπορος για το τιμόνι.

Όπως ήταν και ο Φερέιρα και ο Αναστασίου. Μόνο που αυτοί δεν είχαν και παίκτες.

Αυτός έχει ένα υλικό που με σωστή διαχείριση θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του Βαλβέρδε του Μίτσελ και του Σίλβα.

Όσο για το τι πήγε στραβά στο ντέρμπι?

Ας ξεκινήσουμε από το θέμα της ψυχολογίας.

Μηδέν ο Ιταλός.  Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να τους κάνει να ξεχάσουν τι προηγήθηκε και να τους δώσει το σύνθημα της νίκης.

Στις επιλογές παικτών δε απέτυχε παταγωδώς. Στο στήσιμο επίσης. Για πολλοστή φορά έδειξε ανήμπορος να διαχειριστεί συνθήκες ντέρμπι.

Ο κόσμος κουράστηκε να στηρίζει κυρίως γιατί σταμάτησε να βλέπει λίγες χαρές ανάμεσα στις πολλές λύπες. Υπάρχει μια συνιστώσα ανάμεσα στο χάιδεμα και την πλήρη απαξίωση.

Το φετινό ρόστερ δεν είναι για πέταμα. Ιδιαίτερα με  το μπάτζετ που χτίστηκε.

Όμως το χάιδεμα και η μη απόδοση ευθυνών ποτέ δεν βοηθούν. Αν ο Στρανατσιόνι είχε λίγο εγωισμό θα έπρεπε να είχε φύγει από χτες.

Έτσι κ αλλιώς το κλίμα για αυτόν πλέον δεν γυρίζει. Δεν μπορεί ρε Ιταλέ να παίζεις με τρεις πίσω σε όλα τα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια και χτες που ήξερες ότι πρέπει να έχεις ύψος στα στημένα να παίξεις με δυο. Δεν γίνεται να ξεκινάς δυο ανέτοιμους και τον τρίτο που έδειξε έτοιμος να τον κρατάς στο πάγκο.

Τέλος πάντων.

Για να το κλείσουμε. Για τον κόσμο τελειώσατε κύριοι. Είναι δεδομένο ότι πλέον θα σας γυρίσει τη πλάτη. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει και το σωσίβιο του εξάστερου.

Αυτός όμως θα βρει τον δρόμο του. Τα να πάει κάποιος στο γήπεδο για να κράξει, δεν ωφελεί. Η καλύτερη απάντηση είναι η άδεια Λεωφόρος.

Να τους αναγκάσεις να σε φέρουν πίσω. Κατάφερες Παναθηναϊκέ με την εικόνα σου να βγάλεις λάδι αυτούς που ένα μήνα τώρα έχουν πάρει τον Ολυμπιακό σαν τον Μητροπολίτη και τον πάνε τέσσερις.

Κανείς δεν θα μιλάει για αυτούς αλλά για το χάλι σου. Είσαι άξιος της μοίρας σου…

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0