Τα κολλήματα του Φερρειρα..

HomeUncategorized

Τα κολλήματα του Φερρειρα..

Από τον Δημήτρη Βασιλειάδη Γράφω άλλο ένα άρθρο στο οποίο θέλω να γίνει συζήτηση και γενική κουβέντα, όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και το ροστερ του γενικότ

Ο Δασκαλάκης στον ΑΟ Παλαιόχωρας
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «Στηρίζεται το πλάνο της περσινής σεζόν»
Ισόπαλοι με νικητή τον ΠΑΟΚ!

Από τον Δημήτρη Βασιλειάδη

Γράφω άλλο ένα άρθρο στο οποίο θέλω να γίνει συζήτηση και γενική κουβέντα, όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και το ροστερ του γενικότερα.

Σ αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καθώς και στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας, είδαμε να χρησιμοποιούνται 19 απ τους 25 παίκτες που διαθέτει το ροστερ, εξ αυτών ο Στοχ για ελάχιστα λεπτά και ο Μαουριτσιο, μόλις 5 λεπτά στον αγώνα με την ΑΕΚ,  καθότι γύρισε από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αν δούμε τα λεπτά συμμετοχής, θα παρατηρήσουμε ότι 14 απ τους 19 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, να έχουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο η και λιγότερο.

Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα της συζήτησης είναι ότι ο Φερρειρα, επιμένει να χρησιμοποιεί παίκτες οι οποίοι είτε δείχνουν κουρασμένοι είτε διανύουν μια περίοδο ντεφορμαρισματος και δε μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

Βλέπουμε μια εμμονή σε παίκτες όπως ο Ζαμπα, ο Πέλκας, ο Βαρελα, ο Πασχαλακης, ο Μπισεσβαρ που είτε είναι σκασμένοι απ τα συνεχόμενα παιχνίδια απ την αρχή της  σεζον είτε κάτι φταίει και δε μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, καθώς ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν στη καλή τους μέρα οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η λάθος διαχείριση των παικτών απ τον προπονητή, στο μέλλον θα προξενήσει ζημιά στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευχέρεια να διαθέτει 2 αξιόμαχες 11αδες, αλλά παρόλα αυτά, βλέπουμε μόνο την μια.

Παίκτες όπως ο Στοχ που στα δύσκολα, με μια κίνηση τους, έχουν την ικανότητα να αλλάξουν το παιχνίδι, στέκουν παροπλισμενοι στον πάγκο, χωρίς να λαμβάνουν ούτε 1 ημίχρονο συμμετοχής στα μέχρι τώρα παιχνίδια.

Η ομάδα διαθέτει επίσης τρομερές ακαδημίες οι οποίες βγάζουν παιδιά που έχουν όλα τα φόντα να διαπρεψουν. Απόδειξη ο Γαιτανιδης στα φιλικά. Έκτοτε όμως χάθηκε. Άλλη περίπτωση είναι του Λάμπρου.

Ένα παιδί που πέρυσι στην Ολλανδία ήταν αποκάλυψη, Αλλά για μια ακόμη χρονιά, δε μπόρεσε να βρει έστω λίγα λεπτά συμμετοχής στην βασική ομάδα.

Παρότι στα άκρα ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα και δεν υπάρχει ορθολογική ανάπτυξη, η επιμονή σε συγκεκριμένου παίκτες, είναι περίεργη.

Ίσως ο προπονητής να φοβάται την γκρίνια που θα φέρουν κάποιες αλλαγές στα αποδυτήρια. Ίσως να φοβάται το ρισκο του να ανακατέψει τη τράπουλα.

Ότι κ να συμβαίνει πάντως, θα πρέπει να λυθεί άμεσα, γιατί όταν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να μπορεί να στηριχτεί και στους 25 παίκτες που απαρτίζουν το ροστερ. Και το ερώτημα είναι.

Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο Στοχ ή ο Λάμπρου απ τον πολύ κακό έως τώρα Ζαμπα; Πόσο χειρότερος μπορεί να ναι ο Γαιτανιδης απ τον Πελκα;

Γιατί να υπάρχει αυτός ο φόβος των αλλαγών, όταν σύσσωμη η διοίκηση και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης,  στηρίζει εν λευκώ δημόσια τον προπονητή της ομαδας; Κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί αυτή η απορία…

COMMENTS

WORDPRESS: 0