Δώστε επιτέλους(!) τόπο στα νιάτα!

HomeUncategorized

Δώστε επιτέλους(!) τόπο στα νιάτα!

Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί και αναλύει την ανάγκη που έχει το ποδόσφαιρό μας να στηρίξει τα δικά του παιδιά. Το ποδοφαιρο, είναι ο καθρέφ

Καμία θέση στην μιζέρια…
Θα μιλάμε για υπέρβαση εαυτού…
Προλαβαίνει στο 90΄!!!

Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί και αναλύει την ανάγκη που έχει το ποδόσφαιρό μας να στηρίξει τα δικά του παιδιά.

Το ποδοφαιρο, είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Αν αναλογιστούμε το επίπεδο κάθε χώρας και το συνδυάσουμε με το επίπεδο των ομάδων της θα δούμε ότι πολιτικοοικονομικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο (τις περισσότερες φορές) θα συμβαδίζουν.
Αναμφίβολα η οικονομική κατάσταση της χώρας μας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Επομένως δημιουργούνται ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τα υπέρογκα ποσά που… επενδύουν; σπαταλούν; Αυτό το κρίνει ο χρόνος.
Το πώς οι παράγοντες βρίσκουν τα χρήματα, είναι μια… “πονεμένη ιστορία”, ωστόσο καλό θα ήταν να εστιάσουμε στο “γιατί”; γιατι οι ιθύνοντες των μικρομεσαίων ομάδων να επιλέγουν την ξένη αγορά και όχι να επενδύσουν στην χώρα μας. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στην ελληνική αγορά, αλλά στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Βλέπουμε ομάδες να αλλάζουν κάθε χρόνο παραπάνω από διψήφιο αριθμό ποδοσφαιριστών. Βασισμένοι φυσικά στην ασφάλεια που προσφέρει ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο και τα παρελκόμενα έσοδα. “Να περάσει η χρονιά” σκέφτονται.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές στον αντίποδα, χρειάζονται χρόνο. Ειδικότερα όταν υπάρχει πίεση για καλό αποτέλεσμα αυτή αυξάνεται και το έργο γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Ωστόσο, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής διακατέχεται από ταλέντο, αρκεί βεβαίως να στηριχτεί, να πάρει χρόνο και να αποδείξει τις αρετές του ειδικά όταν αναφερόμαστε σε νεαρούς.
Προσωπικά, αδυνατώ να θυμηθώ εγχείρημα με νεαρούς τόσο στον ελλαδικό όσο και στον Ευρωπαϊκό χώρο που να απέτυχε. Όσες ομάδες επένδυσαν στο ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή είχαν μόνο θετικά αποτελέσματα σε βάθος τριετίας τουλάχιστον.
Κλείνοντας πιστεύω πως πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να ωθήσουμε τις ομάδες προς αυτή την τάση. Αν θέλουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρό μας καλύτερο και να το αναβαθμίσουμε πρέπει να εμπιστευτούμε τα νέα παιδιά…

COMMENTS

WORDPRESS: 0