Θέλουμε αυτό το ποδόσφαιρο;

HomeUncategorizedSuper League 1

Θέλουμε αυτό το ποδόσφαιρο;

  Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί ενόψει της συνέχειας, για τα πρωταθλήματα και κατεθέτει την απόψή του επ' αυτού. Αναμφίβολα ο κορωνοϊ

Εύκολα, άνετα ο ΠΑΟΚ 0-2 τον ΑΡΗ στο Βικελίδης!!!
Παναθηναϊκός: Παραχωρήθηκε δανεικός ο Φαούστο!
Αρνητικά όλα τα τέστ κορονοιού στην ΑΕΚ

 

Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί ενόψει της συνέχειας, για τα πρωταθλήματα και κατεθέτει την απόψή του επ’ αυτού.

Αναμφίβολα ο κορωνοϊός, έχει προεκτάσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Ένας από αυτούς είναι ο αθλητισμός. Ένας κλάδος της κοινωνίας, στον οποίο δραστηριοποιούνται εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο.

Ωστόσο το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας στρέφεται στο ποδόσφαιρο. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών κατηγοριών.

Αξίζει δε να αναφέρουμε, πως θα υπάρχει οριστική διακοπή και επικυρώσεις στις βαθμολογίες στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, κάτι που επισημοποιήθηκε πριν από λίγο με ανακοίνωση από την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το παράξενο δε, όσο αναφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι πως ο κυπελλούχος των ΕΠΣ θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης.

Όσων αφορά την “Superleague 1”, η σημερινή σύσκεψη των ομάδων δεν οδήγησε σε κάποια οριστική απόφαση. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναλώθηκαν σε αλληλοκατηγορίες, για τα γνωστά δικαστικά ζητήματα για τα οποία βρίσκονται σε “πόλεμο”. Παράλληλα, τέθηκε το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.

Πάραυτα, σύντομα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις. Ένα είναι το δεδομένο, δεν υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσης της χρονιάς. Δυο τινά διακυβεύονται, ή θα υπάρξει συνέχεια ή διακοπή και επικύρωση της υπάρχουσας βαθμολογίας, αυτής της κανονικής περιόδου.

Διαβάζοντας τις φημολογίες που διαρρέουν από την UEFA για τους νέους κανόνες, που θα υπάρξουν στους αγώνες στην “μετά – COVID 19” εποχή, τίθενται προβληματισμοί. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί, ότι οι ποδοσφαιριστές, θα απαγορεύεται να φτύνουν(!), να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι, ενώ οι καθιερωμένες χειραψίες πριν από την έναρξη του αγώνα θα καταργηθούν.

Επομένως, δημιουργούνται εύλογες απορίες. Για παράδειγμα, αξίζει να αρχίσει με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα; Tι είδους πρωτάθλημα θα είναι αυτό το οποίο θα έχει τους προαναφερθέντες κανόνες και τους ποδοσφαιριστές όντας σε αγωνιστική απραξία για περίπου δυο μήνες;

Ακόμη, οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Γυμνασμένοι, με δυνατό οργανισμό, αλλά όχι άτρωτοι, στον ιό. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα με τον Ντιμπάλα, ο οποίος νόσησε για τέταρτη φορά. Τέλος, σκεφτείτε τι σύγχηση θα προκαλέσει η ύπαρξη ενός κρούσματος σε κάποια ομάδα.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι μόνο δεν αξίζει αλλά θα οδηγηθούμε σε μια δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρουμε. Πιστεύω η ΕΠΟ να πράξει το ορθό, βάσει της λογικής: Να επικυρώσει τις βαθμολογίες και οι ομάδες να δώσουν ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

YΓ1: Σαφώς και μια λήξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, θα σημάνει αναδιάρθωση.
ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι απίθανο να υποβιβαστούν, ωστόσο ποτέ δεν πρέπει να λέμε “ποτέ”.
YΓ3: Να χαμογελάτε και να προσέχετε τους δικούς σας ανθρώπους.

COMMENTS

WORDPRESS: 0