Τώρα ξεκινούν όλα, μικρέ…

HomeUncategorized

Τώρα ξεκινούν όλα, μικρέ…

Από τον Κώστα Κοσσυβάκη Η πολύ καλή εμφάνιση του 18χρονου Χρήστου Τζόλη και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στη μόλις 2η συμμετοχή του,

Κόντρα στον κακό του εαυτό και την ατυχία του
Δύσκολο διπλό στην Λάρισα ο ΠΑΟΚ
Όλα λάθος; Σχεδόν όλα…

Από τον Κώστα Κοσσυβάκη

Η πολύ καλή εμφάνιση του 18χρονου Χρήστου Τζόλη και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στη μόλις 2η συμμετοχή του, έκανε – ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις – τον αθλητικό τύπο να ασχοληθεί μαζί του και να μιλά για “next big thing” και λοιπά… διθυραμβικά σχόλια.

Σύμφωνοι, αξίζει πολλά συγχαρητήρια το παιδί γιατί δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να “κουβαλάς” την ασπρόμαυρη φανέλα, την οποία φόρεσαν τόσοι και τόσοι που δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Σίγουρα, δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν 18χρονο σε ελληνική ομάδα να μπαίνει μέσα και να βοηθά την ομάδα του να γυρίζει το ματς.
Παρόλα αυτά, δεν χρειάζονται υπερβολές… Ούτε “next big thing”, ούτε συγκρίσεις με άλλους ποδοσφαιριστές, ούτε τίποτα. Ο Τζόλης απλά έβαλε το πρώτο μικρό λιθαράκι στην καριέρα που φιλοδοξεί να χτίσει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του να δείξει τι αξίζει και μόνο με σκληρή δουλειά και… ωτοασπίδες στα πολλά που λέγονται μπορεί να τα καταφέρει.
Γιατί αυτοί που σήμερα είπαν “αυτός θα γίνει παικταράς” στην πρώτη στραβή είναι πολύ πιθανό να το κατηγορούν για χίλια δύο πράγματα. Και φυσικά είναι λογικό να έρθει αυτή η στραβή… Κάποια στιγμή θα υπάρξει πίεση, ίσως χαθεί ο αρχικός ενθουσιασμός που η αλήθεια είναι ότι δίνει μεγάλο boost. Εκεί πρέπει να κλείσει τα αυτιά του, να δουλέψει και να πιστέψει στον εαυτό του ακόμα και αν δεν το κάνουν οι άλλοι. Ταλέντο φαίνεται να έχει άπλετο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.
Άλλωστε έχουμε δει πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών (ακόμα και στην ίδια την ομάδα του ΠΑΟΚ), όπου ξεκίνησαν πολύ δυναμικά, όμως η πορεία τους δεν ήταν ανάλογη για πολλούς και διάφορους λόγους. Γι’ αυτό ο Τζόλης (και ο κάθε Τζόλης) δεν πρέπει να επαναπαυτεί, αλλά η χθεσινή του εμφάνιση πρέπει να του δώσει κίνητρο ώστε να πετύχει σπουδαία πράγματα στο μέλλον.
Μην ξεχνάμε βέβαια και το ρόλο του ΠΑΟΚ σε όλο αυτό. Από τη διοίκηση μέχρι και τους οπαδούς χρειάζεται στήριξη και μόνο στήριξη, ακόμα και όταν δεν είναι όλα ρόδινα.

COMMENTS

WORDPRESS: 0