Γιατί ο Μπέλιγχαμ είναι φτιαγμένος για επιτυχίες

HomeUncategorized

Γιατί ο Μπέλιγχαμ είναι φτιαγμένος για επιτυχίες

Για ποιο λόγο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλιγχαμ, είναι φτιαγμένος για επιτυχίες.

Οι στοιχηματικές προτάσεις της ημέρας(18/07)
Οι στοιχηματικές προτάσεις της ημέρας(05/08)
Οι στοιχηματικές προτάσεις της ημέρας(21/07)

Από τον Δημήτρη Φωτεινόπουλο

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η παραγωγή νέων ταλέντων έχει μειωθεί. Ο λόγος είναι ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν μια πολύ μεγάλη οικονομική δύναμη και προτιμάνε να αγοράσουν ένα παίχτη έτοιμο ή ανερχόμενο, παρά να βασιστούν σε κάποιον από τις ακαδημίες τους. Όμως αυτή η κατάσταση έχει κι άλλη μία όψη, ομάδες χωρίς αυτήν την οικονομική δύναμη, αναγκάζονται να δίνουν ευκαιρίες και στα δικά τους παιδιά. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο παίχτης που θα αναλύσουμε σήμερα, ο 17χρονος Τζουντ Μπέλιγχαμ, που είναι προϊόν των ακαδημιών της Μπέρμιγχαμ Σίτι, ομάδα που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας. Ο Μπέλιγχαμ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ντόρτμουντ, με τους Γερμανούς να ξόδεψαν 23 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσουν την υπογραφή του παίχτη, νικώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ στο συγκεκριμένο «κυνήγι».

Παρά ότι είναι μόνο 17 ετών ο παίχτης αγωνίζεται με μια ωριμότητα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας box-to-box παίχτης, καθώς προσφέρει και στο αμυντικό, αλλά και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Έχει εξαιρετική πρώτη επαφή και είναι πολύ ικανός «tackler», με 60% ποσοστό επιτυχίας, που λένε και στην πατρίδα του. Επίσης είναι και αρκετά καλός πασέρ και έχει και την σωματική δύναμη, αλλά και την επιθετικότητα για να κερδίζει μονομαχίες. Σίγουρα δεν είναι και ο τέλειος παίχτης, είναι πολύ πριν θεωρεί «έτοιμο» προϊόν αλλά αν συλλογιστείς ότι είναι μόνο 17 ετών, μόνο ενθουσιασμένος μπορείς να μείνεις από τις ικανότητές του. Επίσης είναι και θεαματικός παίχτης καθώς του αρέσει να ντριπλάρει τους αντιπάλους του, χαρακτηριστικό ότι έχει 4.04 επιτυχημένες ντρίπλες μ.ο. ανά παιχνίδι.

Η Ντόρτμουντ είναι και γνωστή στην εξέλιξη νεαρών παιχτών και έχει και καλή παράδοση με ταλέντα από την Αγγλία όπως ο Τζέιντον Σάντσο και ο Τζιοβάνι Ρέινα.

COMMENTS

WORDPRESS: 0