Βασίλης Παπαδόπουλος:”Βγαίνουν νέα ταλέντα απο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα..”

HomeΣυνεντεύξειςΕρασιτεχνικό

Βασίλης Παπαδόπουλος:”Βγαίνουν νέα ταλέντα απο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα..”

Απο τον Μανιογνώστη Η σελίδα ''Πάμε Αθλητικά'' είχε την χαρά, να φιλοξενήσει Βασίλη Παπαδόπουλο. Ο  προπονητής του Άρη Χολαργού μας μίλησε για τ

Αργεντινή Ισλανδία
Η αποστολή της Λαμίας για τον αγώνα με τον Άρη
Εκτός η Γερμανία από το Μουντιάλ

Απο τον Μανιογνώστη

Η σελίδα ”Πάμε Αθλητικά” είχε την χαρά, να φιλοξενήσει Βασίλη Παπαδόπουλο.

Ο  προπονητής του Άρη Χολαργού μας μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, για τον Άρη Χολαργού και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως επηρεάζει η πανδημία στο ποδόσφαιρο;

Η πανδημία επηρεάζει το ποδόσφαιρο, καθώς είναι δύσκολο τα γήπεδα να μην έχουν θεατές, οι ποδοσφαιριστές να μην πανηγυρίζουν τα γκολ. Ωστόσο, κάτω απο όποιες συνθήκες προέχει η υγεία και ωφείλουμε να προσαρμοστούμε

Πως ήταν η χρονιά που πέρασε για τον Άρη Χολαργού;

Η σύντομη ποδοσφαιρική σεζόν για την ομάδα μας ήταν μια μεταβατική χρονιά. Θέσαμε ως στόχο, να αποφύγουμε τις θέσεις, που οδηγούν στον υποβιβασμό όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Πιστεύω πως δείξαμε ωραία στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο και αυτό ωφείλεται, στο γεγονός πως υπήρχε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα μας. Επίσης εμπιστευθήκαμε, παίκτες απο την ακαδημία μας για να δοκιμαστούν σε πιο υψηλό επίπεδο.

Πιστεύεις πως με κάποιες προσθήκες, η ομάδα μπορεί να διεκδικήδει μια θέση στην πεντάδα την νέα σεζόν;

Με βασικό γνώμονα την πρόοδο της ομάδας, απο το καλοκαίρι, πιστεύω πως μπορεί. Έχει γίνει, πολύ καλή δουλεία απο την αρχή της σεζόν, καθώς η ομάδα μας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήταν ένα απο τα φαβορί για την θέση που οδηγεί στην Γ κατηγορία.

Είσαι ικανοποιημένος απο το ποδόσφαιρο που παίζεται στα τοπικά;

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε πως υπάρχει βελτίωση στα τοπικά πρωταθλήματα. Υπάρχουν νέοι προπονητές, με νέες φιλοσοφίες και προσδοκίες που έχουν την ικανότητα να αναβαθμίσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Θεωρείς πως αυτό βοηθάει τους νέους παίκτες της ομάδας; Τους δίνονται ευκαιρίες;

Οι νέοι παίκτες μπορούν να αγωνίζονται,δίπλα σε ποδοσφαιριστές έμπειρους σε αυτό το επίπεδο, καθώς αποκτούν γνώσεις και πείρα για να προχωρήσουν την ποδοσφαιρική τους διαδρομή. Οι ευκαιρίες που δίνονται σε νέα παιδιά, έχουν σχέση και με την ομάδα στην οποία αγωνίζονται διότι η εκάστοτε ομάδα έχει διαφορετικούς στόχους.

Βγαίνουν νέα ταλέντα στα τοπικά πρωταθλήματα;

Φυσικά! Πλέον υπάρχουν σεμινάρια για προπονητές, που μπορούν να γίνουν καλύτεροι, και να δίνουν την ευκαιρία σε έναν παίκτη ο οποίος θέλει να εξελιχθεί να τον εξελίξουν. Όμως η ηλικία των δεκαέξι εώς την ηλικία των δεκαοκτώ ετών, είναι μια περίοδος πολύ δημιουργική για έναν παιδί – ποδοσφαιριστή αλλά συμπίπτει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις και στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν υπάρχει η ευχέρεια να συνδιαστούν και τα δύο. Επίσης, όταν ένα παιδί σταματά το ποδόσφαιρο στα δεκαέξι και επανέρχεται δύο χρόνια αργότερα έχοντας ελλήψεις σε φυσική κατάσταση κατά κύριο λόγω, εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας προπονητής στην ελλάδα;

Ένας νέος προπονητής, είναι πιθανό να επιλεχθεί απο ομάδα που δεν έχει πλάνο. Οι ομάδες αν ακολουθούν το συγκεκριμένο πρόζτεκτ πρέπει να δίνουν στον εκάστοτε προπονητή μία με δύο σεζόν ώστε να τον αξιολογήσουν. Άν μια ομάδα πρωταθλητισμού, επιλέξει έναν κόουτς που δεν είναι έμπειρος σαν πρώτος προπονητής σε πολύ μικρό διάστημα αρνητικών αποτελεσμάτων, θα τον αποδεσμεύσουν. Τότε η διοίκηση πρέπει να τον στηρίξει, και να βλέπουν και την δουλεία που γίνεται στις προπονήσεις.

Θα συνεχίσεις στον Άρη Χολαργού την νέα ποδοσφαιρική χρονιά;

Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την διοίκηση, το προσεχές διάστημα και θα συζητήσουμε.

Τι στόχους έχεις για το μέλλον;

Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Να υλοποιήσω τις επιθυμίες μου με σκληρή δουλειά!

COMMENTS

WORDPRESS: 0