Στην εποχή του ” κορωνοϊου “, βρες τον εαυτό σου!

HomeΚοινωνικά

Στην εποχή του ” κορωνοϊου “, βρες τον εαυτό σου!

Από την Έλενα Ζέρβα Αυτές οι μέρες μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο οποίο πρωταγωνιστείς. Αυτές τις μέρες δοκιμάζεται όλη η ανθρωπό

Εξαιρετικά σημαντικό, να αθλούνται τα παιδιά… πως πρέπει να τα αντιμετωπίζει ο προπονητής “
Κυρίαρχος ο Άρης
Όταν το ποδόσφαιρο δημιούργησε μια “κυανέρυθρη ” φιλία…

Από την Έλενα Ζέρβα

Αυτές οι μέρες μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο οποίο πρωταγωνιστείς.

Αυτές τις μέρες δοκιμάζεται όλη η ανθρωπότητα, μαζί με την αντοχή, την υπομονή, τα νεύρα, τον φόβο και όλο τον συναισθηματικό σου κόσμο.
Έχεις όμως και μια μοναδική ευκαιρία, εκμεταλλευσου την…
Ζούμε σε μια καθημερινότητα με τόση φασαρία που σπάνια ακούμε τα ” μικρά “, οι πολλές αναγκαστικές εικόνες που έχουμε, δεν μας επιτρέπουν να γυρίσουμε για λίγο το βλέμμα εκεί που πραγματικά θέλουμε. Τρέχοντας σε μια ρόδα που δεν σταματά ποτέ, τελικά δεν ξέρουμε που να κοιτάξουμε.
Ξαφνικά, ήρθε ένας ιός που μας διέταξε  να κατέβουμε από την ρόδα μας, και να σταματήσουμε να τρέχουμε. Και τι περίεργο, έχουμε ξεχάσει να περπατάμε… Ένας ιός, μας έκλεισε στο σπίτι παρέα με μια εκκωφαντική ησυχία που σε υποχρεώνει να δεις αυτα που δεν  φαίνονται και να ακούσεις τα ανειπωτα.
Έχεις την απόλυτη ελευθερία, φυλακισμένος στο σπίτι σου, να μετρήσεις προσεκτικά τα σημαντικά. Δεν αναλώνεσαι πια σε ανθρώπους που δεν θες, σε ατέλειωτες δουλειές, σε ξενύχτια χωρίς νόημα… Δεν έχεις την πολύ βολική δικαιολογία, πως δεν προλαβαίνεις, πως δεν έχεις χρόνο.
Τώρα πρέπει να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου, να τον ακούσεις, να τον αντέξεις, να γνωριστείτε και να συμφιλιωθείς μαζί του.
Στην εποχή του κορονοιου, βρες ποιός είσαι και τι ζητάς από την ζωή, βρες τι σε κάνει ευτυχισμένο και αγάπησε τον εαυτό σου. Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, απαιτεί αλληλεγγύη. Πώς θα σκεφτούμε όμως τον διπλανό μας, πώς θα νοιαστουμε για τις ευπαθείς ομάδες, πώς θα αγαπήσουμε τους άλλους, αν έχεις ξεχάσει να αγαπάς εσένα; Σταμάτα να καθαρίζεις και να τακτοποιείς το σπιτι, σιγύρισε λίγο το μέσα σου.  Σταμάτα να ταΐζεις μόνο το στομάχι και χόρτασε λίγο την ψυχή σου… Τι σε κάνει να χαμογελάς;
Ποιούς χρειάζεσαι κοντά σου;
Αυτή είναι η ευκαιρία μας, αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας θα βγούμε καλύτεροι άνθρωποι, σε μια καλύτερη κοινωνία. Είναι ο μόνος δρόμος και τώρα έχεις χρόνο να τον περπατήσεις.

Ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram, Twitter και στο κανάλι μας στο Youtube

https://www.facebook.com/pameathlitika/

https://www.instagram.com/pameathlitika.gr/?hl=el

twitter.com/pameathlitika

https://www.youtube.com/channel/UCFkzQ8RdDaitadteqEnk-fg?view_as=subscriber

COMMENTS

WORDPRESS: 0