Η ημέρα που θα δακρύζουν γενιές!

HomeΚοινωνικάΑφιερώματα

Η ημέρα που θα δακρύζουν γενιές!

Η 19η Μαΐου ήταν η ημέρα όπου ο Ποντιακός Ελληνισμός έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των Τούρκων. Στόχος τους, να εξαλείψουν την μειονότητα των Ποντίω

Covid-19: Αρνητικά όλα τα τεστ του Παναιτωλικού!!
Ο καιρός σήμερα 24 Ιανουαρίου 2018
«Deal» μεταξύ Warriors και Howard;

Η 19η Μαΐου ήταν η ημέρα όπου ο Ποντιακός Ελληνισμός έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των Τούρκων. Στόχος τους, να εξαλείψουν την μειονότητα των Ποντίων στην περιοχή. Σήμερα (19/5/2021) συμπληρώνεται ένας αιώνας και ένα έτος από την αιματηρή αυτή ημέρα. Μια μαθήτρια της Δευτέρας Λυκείου, η Κατερίνα Ντάκουλα, συγκινεί με το αφιέρωμά της για την ημέρα αυτή. 

19 Μαΐου
Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού
1914-1923

Το μέγιστο και δυσθεώρητο ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράχθηκε έχει στιγματίσει την ψυχή των απανταχού Ελλήνων ιδίως, των Ποντίων και των Μικρασιατών. 353.000 ψυχές αφανίστηκαν στο Μικρασιατικό Πόντο εξαιτίας της τρελής αγριότητας και εξαχρείωσης των Τούρκων, γεγονός που δεν μπορεί κανένας να το περιγράψει με λόγια. Η γενοκτονία χρησιμοποιήθηκε ως τακτική της πολίτικης των Νεότουρκων, μια πολιτική ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ που απεικονίζει την έλλειψη παιδείας ιδίως, ανθρωπιστικής και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο .Οι Τούρκοι βασάνισαν,βίασαν,εκτέλεσαν,απήγαγαν, κατέστρεψαν έναν ολόκληρο Ελληνισμό.Όλοι αυτοί οι άνθρωποι τέθηκαν εξιλαστήρια θύματα και πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη προς όλες αυτές τις ψυχές.

Οι Τούρκοι επιδίωκαν να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο που να θυμίζει Πόντο κι όμως δε το κατάφεραν.Η παράδοση μεταλαμπαδεύτηκε στις μεταγενέστερες γενιές, δεν χάθηκε διότι οι άνθρωποι φεύγοντας από το τόπο τους το μόνο πράγμα που μπόρεσαν να διαφυλάξουν και να μην τους το αρπάξουν οι Τούρκοι ήταν η ψυχή τους . Η ποντιακή παράδοση διαθέτει τεράστιο μεγαλείο ψυχής και διαφέρει από όλες τις παραδόσεις . Η μουσική της , οι χοροί της και η διάλεκτος της είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Το τουρκικό κράτος πρέπει να αναγνωρίσει την γενοκτονία και να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Τουρκία θα πρέπει να παραδεχτεί τα λάθη της και
να ζητήσει ένα τεράστιο συγνώμη προς όλες αυτές τις ψυχές είναι η μόνη δικαίωση που μπορεί να δοθεί!

Λαός χωρίς ιστορία δεν έχει μέλλον, υποχρέωση λοιπόν όλων μας να γνωρίζουμε και να τιμούμε τη μνήμη τους…

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ!!

Κατερίνα Ντάκουλα.

COMMENTS

WORDPRESS: 0