To P.I.C.K. ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο  στην Πάτρα

HomeΥπόλοιπα Αθλήματα

To P.I.C.K. ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Πάτρα

Το 12ο P.I.C.K. ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Πάτρα αν και φέτος χωρίς θεατές

Χάμιλτον: Πέρασε σε νίκες τον Σουμάχερ
Τίτλος για Ζβέρεφ στην Κολωνία
Νέα πρόσωπα στην εθνική ανδρών για το καμπ με τις ΗΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ετήσιος θεσμός του P.I.C.K. στην Πάτρα το οποίο διεξήχθη για 12η φορά στους δρόμους της πόλης, ο οποίος περιέχει αγώνες διάφορων κατηγοριών στα Κάρτ μόνο με εγχώριους συμμετέχοντες.

Η φετινή του ιδιαιτερότητα ήταν ότι διεξήχθη χωρίς θεατές λόγω του κορονοιού, κάτι πολύ δύσκολο για την Πατρινή κοινωνία.

Η διοργάνωση είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών και στο πρόγραμμα υπήρξε εκτός από τις συνηθισμένες κατηγορίες και η κατηγορία  1ο Loux Charity Race και  ένας αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα,τύπου endurance με προσκεκλημένους οδηγούς που συμμετείχαν σε ζευγάρια με ίδια kart.

Στην κατηγορία Senior συμμετείχαν 14 οδηγοί και ανάμεσα τους οι περσινοί δύο πρώτοι της κατηγορίας, ο Καρδαμάκης και ο Βασιλάγκος. Όμως, ο Στυλιανός Πετρίσης, συμμετέχοντας για πρώτη χρονιά στην κατηγορία αυτήν, εμφανίστηκε πολύ πιο δυνατός. Έκανε την pole position και κέρδισε και το 1ο σκέλος του αγώνα. Στο 2ο και καθοριστικό σκέλος, παρότι ξεκίνησε δυνατά στη συνέχεια υποχώρησε και έπεσε στην 2η θέση. Στην προσπάθεια του να περάσει και πάλι στην κορυφή, υποχώρησε στην 3η θέση μετά από επαφή με τον Βασιλάγκο, που ήταν επικεφαλής. Η ταχύτητα του όμως ήταν τέτοια που σύντομα ανέκτησε τις χαμένες θέσεις και πέρασε και πάλι στην 1η θέση για να αναδειχθεί τελικά νικητής. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γιάννης Καρδαμάκης που έκανε και τον ταχύτερο γύρο με 38.461. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλάγκος ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του καθώς δέχθηκε προσπέρασμα χάνοντας τη 2η θέση, τη στιγμή που υπήρχε κίτρινη σημαία στην πίστα, γεγονός που επιβάλλει μείωση της ταχύτητας και απαγόρευση προσπέρασης.

 

Στο 1ο Loux Charity Race συμμετείχαν 10 ζευγάρια οδηγών. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Μοιράστηκε το kart του με τον Σταμάτη Κατσίμη τον γνωστό οδηγό αγώνων kart, αναβάσεων, ταχύτητας αλλά και πιλότο του Ολυμπιακού στη Superleague Formula. Μετά τα χρονομετρημένα, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, ξεκίνησαν από την pole position και παρέμειναν στη θέση αυτή μέχρι τα μέσα του αγώνα. Στη συνέχεια, έγινε η υποχρεωτική αλλαγή οδηγών και η κατάταξη άλλαξε σε πολλές θέσεις. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Κώστας Φραγκολιάς (παρουσιαστής)-Γιώργος Κατσίνης (οδηγός αγώνων, Formula BMW). Εκτός από το κύπελλο της 1ης θέσης, επέλεξαν και ένα ίδρυμα στο οποίο θα πιστωθεί οικονομική βοήθεια από τους διοργανωτές. Στη 2η θέση τερμάτισαν οι Βασίλης Κοττής (Δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης, μηχανολόγος και τραγουδιστής) και ο αδελφός του Χαράλαμπος. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, αντιπρόεδρος ΛΟΥΞ, αντιπρόεδρος της Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ)-Τάκης Πουρναράκης (Δημοσιογράφος, πρεσβευτής και φωνή του PICK, μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ, πρόεδρος επιτροπής διεκδίκησης διεθνών αγώνων motorsport).

 

Στην 4η θέση, έχοντας 36 γύρους όπως και οι 3 πρώτοι συνδυασμοί, τερμάτισαν οι Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού)-Σταμάτης Κατσίμης (οδηγών αγώνων, οδηγός του Ολυμπιακού στη Superleague Formula), στην 5η θέση τερμάτισαν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης (ηθοποιός)-Μίκης Καλογηράτος (Οδηγός αγώνων επικεφαλής της πίστας kart στο Costa Navarino, νικητής στο PICK), στην 6η το δημοσιογραφικό δίδυμο του CAR and Driver Κώστας Ζωγλοπίτης-Γιάννης Αδάναλης, στην 7η οι Γιάννης Χαρπίδης-Κώστας Μποϊδάνης (δημοσιογράφοι από το περιοδικό CAR), στην 8η η ομάδα του Σκλαβενίτη Στέφανος και Νίκος Ξηράκης, στην 9η οι Βασίλης Παπαφιλίππου (μέλος της ΕΠΑ στις επιτροπή kart & Ταχύτητας και Αναβάσεων αυτοκινήτου) -Νίκος Κερερές (Σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη) και στη 10η οι Γιώργος Λαζαράκος (Οδηγός αγώνων, επικεφαλής της πίστας Speed Park στον Ασπρόπυργο, ιδρυτής της Ακαδημίας KART)-Στέλιος Καγιάφας (Αλυτάρχης του PICK και όλων των αγώνων kart στην Ελλάδα).

 

Το θέαμα συμπληρώθηκε με τις επιδείξεις των Legend Cars της Fanny Flutters, του Semog Crosscar του Βαγγέλη Σωτήρχου, του εντυπωσιακού πρωταθλητή Drift Χρήστου Χαντζαρά με το BMW M3 των 750 ίππων, του Pete Parthenis με τον Godzilla του, του Σταύρου Χατούπη με το Opel Corsa Kit Car.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου  Γιώργο Παπαμιχάλη, πρωτεργάτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας και την ίδια την διοργάνωση.

COMMENTS

WORDPRESS: 0