Γιαννιώτης: Να παραμείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια

HomeΥπόλοιπα ΑθλήματαΚολύμβηση

Γιαννιώτης: Να παραμείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης δηλώνει υπέρ των ανοιχτών κολυμβητηρίων

Στην Φαμαλικάο ο Ζιλ Ντίας
Ανακοίνωσε Σιατραβάνη η Ξάνθη
Παναιτωλικός: Με θλάση ο Ματσόλα!!

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε ότι θέλει ανοιχτά κολυμβητήρια, παρά το λουκέτο που έχει αποφασιστεί από την πολιτεία εξαιτίας των καταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του στα Social Media:

«Καθώς για ακόμη μια φορά,  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, βρισκόμαστε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες εφαρμογής του δεύτερου lockdown, έχοντας υπάρξει αθλητής, προπονητής, και κυρίως γονέας, αυτή την ώρα συναισθάνομαι πρωτίστως τι βιώνει ένας αθλητής ή μία αθλήτρια όταν αποκόπτεται αναγκαστικά, σωματικά και συναισθηματικά από το αγαπημένο του άθλημα.

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση.

Ο/Η απογοητευμένος/η αθλητής/τρια;

Ο/Η προπονητής/τρια που έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με οικονομικά προβλήματα, αλλά περισσότερο ακόμα βλέποντας το έργο του να καταρρέει;

Το σωματείο που κυριολεκτικά δεν ξέρει τι του ξημερώνει;

Η ομοσπονδία που λογικά μπορεί να προβλέψει το πόσο δύσκολη θα είναι η  επόμενη μέρα;

Η πολιτεία για το κόστος των αποφάσεων που λαμβάνει;

Τώρα, το αποτέλεσμα είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να έχει παγώσει και πάλι, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη για όλους μας.

Πως να κρατήσει το όραμα και το στόχο του ένας αθλητής, όταν δε βρίσκεται στο φυσικό του χώρο, που είναι ο αγωνιστικός χώρος του;

Πως να στηριχθεί στο σωματείο του καθώς γνωρίζει ότι  από την επόμενη κιόλας μέρα, το πιθανότερο είναι να δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις;

Πιστεύω στο έργο των λοιμωξιολόγων και δεν αμφισβητώ ότι είναι πραγματικά οι προστάτες μας απέναντι  στην πανδημία  COVID-19. Είναι σα να λέμε οι «προπονητές» μας και γι’ αυτό πρέπει να τους ακούμε πιστά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις αποφάσεις τους και το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφάρμοσαν από την πρώτη μέρα της καραντίνας μέχρι σήμερα.

Δεν μπορώ όμως να μην πω ξεκάθαρα ότι πιστεύω επίσης στην πειθαρχία που διέπει το χώρο μας, τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τους προπονητές και τις προπονήτριές τους και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μας ακούσουν και να μας δώσουν την ευκαιρία να το αποδείξουμε για μία ακόμα φορά με αυστηρότερα μέτρα αν χρειαστεί. Στις πισίνες όλη αυτή την περίοδο είχαμε διάσπαρτα μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων και το ότι δε διαδόθηκε δείχνει πολλά…  Γνωρίζω ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε, ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι τόσο σε θέματα ατομικής, όσο και συλλογικής ευθύνης.

Θέλουμε ανοικτά τα κολυμβητήρια, να ξαναδούμε τη ζωή, το χαμόγελο αλλά και την αγωνιστικότητα μέσα στις πισίνες της χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σαφές και αποδεκτό ότι η τελική απόφαση ανήκει στους αρμόδιους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Να θυμίσουμε ότι ο Γιαννιώτης είναι υποψήφιος πρόεδρος για την προεδρία της ΚΟΕ.

Ο παλιός του συναθλητής και υποψήφιος και αυτός για την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με την κίνηση κολυμπάμε μαζί Νίκος Ξυλούρης δήλωσε τα εξής:

«Διάβασα με προσοχή και σχολιάζω τη σημερινή δημόσια δήλωση του Σπύρου Γιαννιώτη.

Παρακολουθώ και εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοι στην κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί» με ανησυχία  την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Προσωπικά δηλώνω ότι συντάσσομαι με τις επιλογές της Πολιτείας να πάρει δραστικά μέτρα για να μη θέσει  σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και των συμπολιτών μας.

Ξέρουμε όλοι, ότι αυτή η δύσκολη και όχι ευχάριστη για όλους μας απόφαση, πάρθηκε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις συστάσεις της Επιτροπής ειδικών με στόχο να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η ίδια πρακτική εξ άλλου σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των κολυμβητήριων, εφαρμόστηκε πρόσφατα σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. 

Προφανώς, όσοι από εμάς έχουμε πραγματική εμπειρία από τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς των σωματείων,  θέλουμε για να επιβιώσουμε και οικονομικά, να λειτουργήσουν τα κολυμβητήρια και βέβαια να ξαναδούμε τα χαμόγελα των παιδιών στις πισίνες. 

Είμαστε όμως αναγκασμένοι να συνταχθούμε, όσο και αν δεν είναι ευχάριστο, έως το τέλος Νοεμβρίου 2020, με τις απόψεις των ειδικών, που βέβαια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης ή στείρας αντιπολίτευσης.

Τελειώνοντας, εκτιμώ ότι όσοι από εμάς έχουμε υπηρετήσει και προσφέρει στον χώρο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουμε δημόσια δηλώσεις σε τόσο σοβαρά θέματα για να μη δημιουργούμε σύγχυση με διφορούμενες απόψεις, και να καταθέτουμε την ξεκάθαρη άποψη μας.».

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0