Διαγράφηκαν οι δύο βαθμοί ποινής του Χάμιλτον

HomeFormula 1

Διαγράφηκαν οι δύο βαθμοί ποινής του Χάμιλτον

Τελικά όπως ανακοίνωσαν οι αγωνοδίκες, οι δύο βαθμοί ποινής στον Χάμιλτον, όμως επιβλήθηκε 50.000 πρόστιμο στην Mercedes.

Σενάριο για Φερστάπεν και Χάμιλτον στην Mercedes από το 2022
Κυριαρχία για Mercedes στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές
Έρχονται αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της Ferrari

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Mercedes και του Χάμιλτον, θεώρησαν άδικη την ποινή των 10 δευτερολέπτων και έτσι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ακυρώσουν τους δύο βαθμούς ποινής που είχε, καθώς να υπενθυμίσουμε ότι έχει φτάσει πλέον τους δέκα και να κινδυνεύει να μείνει έναν αγώνα εκτός, εφόσον έπιανε το όριο των 12!

Ωστόσο η Mercedes ανακοίνωσε, ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, οπότε παραμένει τρίτος ο Χάμιλτον στο Γκραν Πρι Ρωσίας με νικητή τον ομόσταβλό του Μπότας και δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αλλαγής αυτού του σκέλους της απόφασης, «οι αγωνοδίκες πληροφορήθηκαν, ότι ο οδηγός παρασύρθηκε από την ομάδα του, να πραγματοποιήσει την άσκηση εκκίνησης σε ένα λάθος σημείο». Γι αυτό απαλλάχθηκε μεν ο Λιούις από το άγχος των δύο βαθμών ποινής, όμως τιμωρήθηκε η ομάδα της Mercedes με πρόστιμο 25.000 ευρώ επί δύο λόγω της διπλής παράβασης του οδηγού της. Η αλλαγή της απόφασης είναι δίκαιη, γιατί ο Χάμιλτον ακούγεται να ζητά από την ομάδα του να του επιβεβαιώσει μέσω της ενδοσυνεννόησης ότι στέκεται σε σωστό σημείο εκκίνησης. Η απάντηση του υπεύθυνου της ομάδας της Mercedes είναι καταφατική και είναι προφανές, ότι έτσι ο παρασύρθηκε ο Λιούις και παρέβη τους σχετικούς κανονισμούς.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου χαμήλωσε ο Χάμιλτον λίγο τους τόνους και ανέφερε ότι γενικότερα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες όπου τα πράγματα είναι χαλαρότερα. «Όλα όσα έχουμε στο αυτοκίνητο ελέγχονται ξανά και ξανά. Αλλάζουν τους κανονισμούς, πολλά πράγματα για να βάλουν εμπόδια στο δρόμο μας, ώστε να γίνουν οι αγώνες πιο ενδιαφέροντες, υποθέτω. Δεν γνωρίζω, αν έχουν να κάνουν με αυτό οι κανονισμοί που εμφανίστηκαν σήμερα, όμως έχεις αυτή την αίσθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο οδηγός της Mercedes.

O ίδιος τόνισε ότι δίνει «μία δύσκολη μάχη» και συμπλήρωσε τα εξής: «Δεν είναι έτσι, σαν να μην χρειάστηκε να ξεπεράσω μέχρι τώρα καμία αντίσταση. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά και να λειτουργούμε πιο καθαρά. Τότε θα δούμε, τι θα συμβεί».

COMMENTS

WORDPRESS: 0